Op woensdag 26 oktober heeft het bestuur van KHN Zaanstreek overleg gehad bij het Best Western Zaan Inn. Onderstaand enkele besproken punten en de koppeling naar de diverse onderliggende stukken.

Toeristenbelasting

Het bestuur van KHN Zaanstreek heeft overleg gehad met de partijvoorzitter van de PVV om te praten over de toeristenbelasting met als doel een ingang te vinden naar verlaging of aanpassing van de tariefstelling. PVV neemt het voorstel mee om voor kinderen niet te hoeven betalen. We hebben het rapport van de ABN Amro als leidraad aan gehouden waar uit komt dat door de hoge toeristenbelasting grote partijen en bedrijven gaan shoppen. Individuele toeristen komen wel, waardoor de beoogde kwaliteit gaat er niet op vooruit gaat. Het doel is juist de zakelijke markt aan te trekken. De PVV neemt dit mee. Ook hebben we wederom aangegeven dat handhaven op Airbnb locaties en het heffen van toeristenbelasting op overnachtingen op het water ook meegenomen moeten worden. Voor de Airbnb locaties is wel de maximale overnachtingen naar 30 dagen gebracht en de meldplicht is ingebracht.
De toeristenbelasting voor 2023 is in Zaanstad vastgesteld op 7,25 euro. Ten opzichte van vorig jaar is er een inflatiecorrectie van 2,3% berekend.

Ronde tafel gesprekken gemeenteraad

We hebben als bestuur ronde tafel gesprekken aangevraagd met de gemeenteraad om in gesprek te gaan over horeca, hotels en toerisme. Rond 1 november komt de agenda commissie van gemeente Zaanstad bij elkaar om dit te bespreken en vervolgens zullen we een uitnodiging krijgen. Deze gesprekken zullen 22 of 24 november in de avond plaatsvinden. We zullen meerdere horecabedrijven en -gebieden erin betrekken.

Gesprek burgemeester en wethouder

In vervolg van het vorige overleg met de burgemeester, hebben we het verzoek in gediend voor een volgend overleg. We houden je hierover op de hoogte en zullen de agendapunten aangeven zodat hier aanvullingen op gegeven kunnen worden.

Horecavisie, en nu?

De horecavisie is uitgewerkt, alleen de vraag is nu of er ook beleid op gemaakt wordt. We vragen de status na bij de gemeente.

Update Visitordata

Visitordata komt binnenkort met een nieuwe update zodat je ook rekening kunt houden met evenementen, zoals bijvoorbeeld ADE.

Bestuurdersdag 7 november

KHN organiseert na 3 jaar weer een landelijke bestuurdersdag. De bestuursleden worden uitgenodigd voor een interessant programma waar op een leuke en aantrekkelijke manier kennis wordt verzameld en de bestuursleden uit de verschillende regio’s elkaar ontmoeten. Voorzitter Ruud Keinemans zal vanuit KHN Zaanstreek hierbij aanwezig zijn.

Gratis trainingen voor personeel

Kijk op VKEDU.nl/khn voor diverse gratis trainingen voor personeel, bijvoorbeeld een Basis Horecatraining, een Baristatraining of een Biercursus.

Inspiratietour Zwolle

In het voorjaar van 2023 zal er weer een inspiratietour plaatsvinden met meerdere afdelingen uit Noord-Holland. Dit jaar is Zwolle het decor. We houden je op de hoogte!

Volgende bestuursvergadering

De volgende bestuursvergadering vindt plaats op woensdag 14 december 10.00 uur. We zullen voor deze vergadering een lid van KHN Zaanstreek benaderen om op die locatie te vergaderen. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via zaanstreek@khn.nl.

Website en Facebook KHN Zaanstreek

Website KHN Zaanstreek: www.khn.nl/zaanstreek. Heb je Facebookpagina al geliked? Klik hier.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens