Wanneer je als horecabedrijf MBO BBL-leerlingen wilt opleiden, moet je een erkend leerbedrijf zijn. KHN regio Zuid-Holland-Noord biedt samen met Horeca Academie een 3-daagse opleiding aan tot Leermeester.

Met een online leeromgeving plus een interactieve training, zorgen wij ervoor dat de deelnemer op een kwalitatief hoogwaardige manier leerlingen leert begeleiden.

De groepen bij deze opleiding zijn niet groter dan 14 deelnemers, waardoor het mogelijk is persoonlijke aandacht te geven en te werken met interactie tussen de deelnemers. De Opleiding Leermeester bevat de nieuwste inzichten en handvatten voor het begeleiden en motiveren van de huidige generatie jonge medewerkers.

Bij de Horeca Academie krijg je training van professionals uit de praktijk, die weten wat je dagelijks meemaakt wanneer je in de horeca werkzaam bent.

Wanneer en hoe ziet de training eruit?

Cursusdata : 4 en 25 februari 2020 en 17 maart 2020

Dag 1 (09.30 tot 13.00 uur)
- Kennismaking
- Uitleg e-learning
- Werving & Selectie
- Opstellen van leerlingprofiel & inwerkprogramma
- Doornemen Portfolio + opdrachten
- Uitleg dag 2

Dag 2 (09.30 tot 17.00 uur)
- Begeleiden van jongeren
- Omgaan met verschillende personen en situaties
- Feedback geven
- Doornemen portfolio opdrachten
- Uitleg SBB
- Lunch
- Oefenen voor het praktijk examen

Dag 3: Examen
(09.30 tot 13.00 uur)
Deze dag start met het inleveren van een kopie van je legitimatie en het checken van gegevens bij de examinator. Het examen bestaat uit drie onderdelen.

  1. Inleveren van het portfolio
  2. Het theorie examen: dit schriftelijke examen bestaat uit 30 vragen over de stof die je hebt geleerd. Hier heb je een uur de tijd voor.
  3. Het praktijkexamen: Het praktijkexamen is een rollenspel waarbij je (op de tijdens de training geleerde manier) een leerling een instructie geeft en een beoordelingsgesprek houdt. Je wordt in groepjes gedeeld en ombeurten leg je het praktijkexamen af. Wanneer iedereen klaar is, krijg je van dit onderdeel meteen de uitslag. Wanneer je uiteindelijk voor alle drie de onderdelen bent geslaagd, krijg je het Leermeesterdiploma thuis gestuurd.

Voor wie is de training en wat zijn de toelatingseisen?
De training is Voor leidinggevenden, bedrijfsleiders, managers en medewerkers in de horeca, catering en instellingskeuken die officieel Leermeester willen worden. Bijvoorbeeld in een keuken, restaurant of bedrijfskantine. Voldoende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is vereist.

Waar?
Horeca Academie (Anna van Hannoverstraat 4, 2595 BJ - Den Haag) tegenover station Laan van NOI.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor de training. Meld je snel aan, er is plek voor maximaal 14 cursisten.

Kosten & betaling
KHN-leden € 760
Niet leden € 850

De kosten zijn inclusief leermiddelen, koffie/thee en lunch op dag 2.
Prijzen zijn per persoon en exclusief btw. Je ontvangt na afloop van de opleiding van ons een factuur.

SBB
Na het behalen van je Leermeesterdiploma kun je contact opnemen met de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Is het bedrijf waar je werkt al leerbedrijf, dan kun je na je inschrijving bij SBB direct aan de slag als Leermeester binnen het leerbedrijf.

Afmelden
Als horecaondernemer weet je als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat je op de hoogte bent van onze voorwaarden.

Heb je nog vragen?
Voor vragen kun je contact met ons opnemen via khncursussen@khn.nl of 0348 48 94 76.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens