Afgelopen week zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat ook horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap. Op 28 juli zetten Robèr Willemsen en Dirk Beljaarts van KHN en Tarzeno Circkens en John Henry Every van de CRA hun handtekening tijdens een bijeenkomst op Curaçao in het bijzijn van de waarnemend Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Michelle Capriles.

Geen tijd om alles te lezen? Dit zijn de highlights:

  • KHN en de Curaçao Restaurant Association gaan samenwerking aan. Curaçao wordt nieuwe KHN-afdeling.
  • De aansluiting bij KHN biedt voor horecaondernemers op Curaçao een ingang tot de diensten van KHN, waaronder antwoord op horecagerelateerde vragen of een persoonlijk advies, belangenbehartiging en op den duurkortingen bij verschillende horecapartners en informatie over laatste ontwikkelingen en regelgeving in de horecabranche.
  • KHN Curaçao kan ook een rol spelen voor in Nederland gevestigde horecaondernemers die op Curaçao willen ondernemen.
  • Na uiterlijk twee jaar wordt de samenwerking geëvalueerd en wordt gekeken of het beide partijen gebracht heeft wat zij verwachtten.

De samenwerking is geformaliseerd in de nieuwe KHN-afdeling Curaçao, met als doel om samen toe te werken naar een toekomstbestendige horeca. Op Curaçao wordt toerisme als economische pijler steeds belangrijker. Dat stelt nieuwe eisen aan de horeca. Het lidmaatschap van KHN kan een steun in de rug zijn bij de verdere professionalisering. Leden op Curaçao kennen dezelfde rechten en plichten als andere KHN-leden. Alle horecaondernemers op het eiland kunnen lid worden van deze nieuwe afdeling.

Wat betekent dit voor horecaondernemers?

De aansluiting bij KHN biedt voor horecaondernemers op Curaçao een ingang tot de diensten van KHN, waaronder antwoord op horecagerelateerde vragen of een persoonlijk advies, belangenbehartiging en op den duur kortingen bij verschillende horecapartners en informatie over laatste ontwikkelingen en regelgeving in de horecabranche. Natuurlijk profiteren Nederlandse horecaondernemers ook van deze samenwerking. Er zijn al veel Nederlandse horecaondernemers actief op Curaçao, en veel ondernemers zijn geïnteresseerd om de stap te maken. Met KHN als bindende kracht, zowel hier als op Curaçao, kan KHN ook een rol spelen voor in Nederland gevestigde horecaondernemers die op Curaçao willen ondernemen. Het systeem is hetzelfde en ondernemers kunnen snel schakelen met het lokale bestuur.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “We zijn erg trots deze samenwerking te bekrachtigen. De CRA en KHN delen de drive om het ideale ondernemersklimaat te creëren voor onze leden, waarbij kwaliteit en innovatie voorop staan. Door deze samenwerking hebben leden op Curaçao toegang tot dezelfde voordelen van het KHN-lidmaatschap. Bovendien profiteren ondernemers uit beide landen van het uitgebreide netwerk van ondernemers voor advies en samenwerkingen.”

CRA-voorzitter Tarzeno Circkens: “Toerisme is van groot belang voor Curaçao. Met deze samenwerking versterken wij niet alleen onze positie op het eiland, maar ook slaan we de handen ineen met mensen met jarenlange ervaring, die het huidige horecalandschap en de wet- en regelgeving goed kennen. Hiermee kunnen we samen werken aan een toekomstbestendige horeca op het eiland.”

KHN Curacao
Zittend VLNR: Dirk Beljaarts, Robèr Willemsen, waarnemend Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Michelle Capriles, Tarzeno Circkens (Voorzitter CRA /KHN-afdeling Curaçao), John Henry Every (Secretaris CRA/KHN-afdeling Curaçao) Staand VLNR: Anthony Soliana (bestuurslid CRA/KHN-afdeling Curaçao), Irene Costa da Ponte (Penningmeester CRA/KHN-afdeling Curaçao), Daniel van Meel (bestuurslid CRA/KHN-afdeling Curaçao), Martin den Dulk (bestuurslid CRA/KHN-afdeling Curaçao).


Interesse?

Heb je interesse in een lidmaatschap van KHN-afdeling Curaçao? Geef dan alvast je contactgegevens door via curacao@khn.nl of info@curacaorestaurants.org. Dan nemen wij contact met je op.

Over Koninklijke Horeca Nederland

KHN is dé branchevereniging voor de horeca in ons Koninkrijk en behartigt de belangen van horecaondernemers o.a. als het gaat om coronaherstel, een gunstige horeca-cao, eerlijk speelveld, duurzaam ondernemen, arbeidswetgeving en beroepsonderwijs. KHN bestaat al 138 jaar en werkt samen met relevante overheden en organisaties met als inzet: een optimaal ondernemingsklimaat voor de horeca. Minder regeldruk, meer ondernemen. Vanaf nu kunnen horecaondernemers in de sector overnachten, eten, drinken, daghoreca of vrije tijd zich aansluiten bij onze KHN-Afdeling Curaçao.

Over de Curaçao Restaurant Association

De Curaçao Restaurant Association is opgericht in september 2007 en behartigt de belangen van restaurants. Leden van de CRA zijn professionele restaurateurs en foodservice-exploitanten. Lidmaatschap van de Restaurant Association geeft ondernemers toegang tot gespecialiseerde branche-informatie, service, ondersteuning ledenvoordelen, cursussen en workshops, communicatie met de overheid en andere instanties en een uitgebreid netwerk van collega-ondernemers.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens