Het wettelijk minimumloon (WML) stijgt per 1 juli 2024 met 3,1%. Dit betreft de halfjaarlijkse reguliere stijging. We hebben de loontabellen hierop aangepast. Deze kun je vinden op onze website.

Het WML stijgt niet extra, zoals de Tweede Kamer graag wilde. Het voorstel was om het WML met 1,2% extra te laten stijgen, bovenop de reguliere stijging, met als doel om de inkomens van werknemers op WML-niveau te verhogen en daarmee hun bestaanszekerheid te vergroten. Wij hebben, in samenwerking met andere brancheorganisaties, meerdere malen aangegeven dat verhoging van het WML hier niet de oplossing voor is. De Eerste Kamer heeft het voorstel inmiddels doen sneuvelen. Lees ook: Wettelijk minimumuurloon per 1 juli 2024: € 13,68. | KHN

Gevolgen voor loontabel Horeca-cao

De basis-, eindlonen en periodieken in de Horeca-cao die nu onder het nieuwe WML liggen worden per 1 juli 2024 verhoogd naar het nieuwe WML. De loontabel is hierop aangepast en gepubliceerd op onze website. Hier vind je de aangepaste loontabel.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens