Rohini Atwaroe heeft de afgelopen jaren niet één, maar twee wedstrijden gewonnen op het NK Lekkerste Wedstrijden op de Horecava. Met haar uitzonderlijke vaardigheden veroverde ze de titels voor zowel de Lekkerste Burger als de Lekkerste Pannenkoek. Benieuwd naar haar voorbereiding en wat jij daarvan kunt leren? Lees het hier.

Stap 1: Inspiratie opdoen

Ze begint de zoektocht naar een winnend recept altijd met het opdoen van inspiratie op socialmedia-platforms zoals Pinterest en Instagram. Ze doorzoekt hashtags die verband houden met het gerecht waaraan ze wil werken, en laat zich leiden door de nieuwste trends en creatieve ideeën.

Stap 2: Benchmarking

Vervolgens onderzoek Rohini wat andere restaurants doen met vergelijkbare gerechten en analyseert ingrediëntenlijsten en bereidingswijzen. Ze proeft deze gerechten dan ook, om te kijken wat ze zelf mist en eraan toe zou voegen. Dit helpt haar de concurrentie een stap voor te blijven en een unieke draai te geven aan haar creaties.

Stap 3: Smaakcombinaties

Voor Rohini draait het niet alleen om een recept volgen. Ze wil graag outside the box denken door te experimenteren met smaakcombinaties, texturen en toevoegingen die haar gerechten onderscheiden. Zo koos ze bij haar winnende American Pancake in 2023 voor ahornsiroop met lavendel en bij de winnende burger voor een asion bao bun in plaats van een brioche bol.

Stap 4: Mise en Place

Een goed begin is het halve werk. Rohini gelooft dan ook in een grondige voorbereiding. Ze maakt een gedetailleerde mise en place lijst, waarin elk ingrediënt en elke stap zorgvuldig wordt gepland. Dit zorgt voor een vlotte uitvoering en een gestructureerde aanpak.

Leuk weetje! Tijdens het NK de Lekkerste Pannenkoek was ze eiwit vergeten. Een cruciaal ingrediënt voor de American Pancake. Gelukkig waren haar medekandidaten zo vriendelijk om haar wat eieren te geven. Al zullen ze daar misschien achteraf wel spijt van gehad hebben. 😉

Stap 5: Proeven, finetunen, herhalen

Tijdens het koken is proeven zeer belangrijk. Rohini bereidt haar ingrediënten afzonderlijk voor, proeft ze en voegt ze dan samen om te ontdekken wat er in het geheel ontbreekt of kan worden verbeterd. “Ik wil altijd alles in het gerecht laten terugkomen, een zoetje, zoutje, zuurtje, bittertje. You name it.”

Stap 6: Doelgroepgerichte testruns

Zodra ze zelf tevreden is over haar gerecht is het tijd voor de taste-test. Een gerecht kan namelijk pas écht schitteren als het de doelgroep aanspreekt. Rohini test haar creaties bij verschillende mensen en verzamelt waardevolle feedback. Deze stap is cruciaal om ervoor te zorgen dat haar gerechten in de smaak vallen bij het publiek. Daarna is het een kwestie van finetunen voor ze definitief tevreden is.

Uiteindelijk heeft deze voorbereiding ervoor gezorgd dat ze tweevoudig winnares is geworden. Het meedoen, en het winnen van deze wedstrijden heeft haar veel opgeleverd, waaronder een hoop naamsbekendheid en carrièrekansen. Lees er alles over in dit artikel.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens