Groter risico op boetes door verscherpt toezicht van gemeente.

Waaraan moet je voldoen?
Voor de regels verwijzen we naar de gemeentelijke site; Bedrijfsafval: zo regelt u het - Gemeente Amsterdam. Bij diverse controles van de gemeente moet je kunnen aantonen dat je contracten van afvalinzameling op orde zijn.

Voorkom een boete van € 550 – Zorg voor een adressticker op je afvalcontainer!
Vanaf januari 2024 is het in Amsterdam verplicht om een adressticker op je bedrijfsafvalcontainer te hebben als je een bedrijfsafvalcontract hebt. Dit is een maatregel van de gemeente om afvaloverlast tegen te gaan en controles eenvoudiger te maken.

Waarom is een adressticker verplicht?
De adressticker zorgt ervoor dat duidelijk is welke container bij welk bedrijf hoort. Dit helpt bij het handhaven van de afvalregels. Staat een container op de verkeerde plek of buiten de toegestane tijden? Dan is meteen zichtbaar van wie deze is.

Hoe kom ik aan een adressticker?
Je ontvangt de adressticker via je afvalinzamelaar. Het is jouw verantwoordelijkheid om deze op je container te plakken en indien nodig te vervangen. Is de sticker beschadigd of onleesbaar? Vraag dan zelf een nieuwe aan bij je inzamelaar.

Voorkom een boete
Ondernemers die hun afval niet volgens de regels aanbieden, riskeren een boete van minimaal € 550. De controleurs van de gemeente letten er actief op dat alle bedrijfsafvalcontainers een adressticker hebben. Daarnaast wordt er ook gecontroleerd op andere afvalovertredingen, zoals het niet op de juiste manier en momenten aanbieden van je afval.

Meer informatie
Heb je vragen? Bel dan met de gemeente via 14 020 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur). Kijk voor de actuele afvalregels op jouw adres op www.amsterdam.nl/afvalwijzer.

Wordt je afval niet op de afgesproken tijd opgehaald, maak een melding! Melding openbare ruimte en overlast - Gemeente Amsterdam

Wat doet KHN?
Uiteraard kennen we de signalen van het feit dat bedrijfsafval regelmatig niet wordt opgehaald op de afgesproken momenten. Zowel wij als de gemeente erkent deze problemen. Mocht je een boete krijgen, omdat dit aan de hand is, verzamel dan zoveel mogelijk bewijs en voer verweer. Maak ook melding van problemen die je ervaart en breng ons ook op de hoogte van structurele problemen of als je een incident hebt waarbij je vastloopt. We vernemen echter ook dat er veel ondernemers zijn die zich niet aan de regels houden en daarom sluiten we niet uit dat er verscherpte maatregelen gaan komen. KHN streeft naar een eerlijk speelveld en een schonere stad is belangrijk. Houd er rekening mee dat er bewijzen overlegd moeten kunnen worden over je afvalcontracten en dit mogelijk een nieuwe voorwaarde kan worden bij de aanvraag of verlenging van je exploitatievergunning en dus ook onderdeel kan worden van de handhavingsstrategie.

Wij doen dan ook een dringende oproep om na te gaan of je alles op orde hebt. KHN werkt samen met KHN | FacilityXL Afval.

Jouw KHN-voordeel
Zeer scherpe, collectieve tarieven
Samenwerking met marktleidende afvalinzamelaars
Eén aanspreekpunt voor al jouw vragen

Alle horeca afvalstromen
Met een ruim assortiment aan inzamelmiddelen worden jouw afvalstromen op een voordelige, efficiënte en milieuvriendelijke manier verwerkt tegen zeer scherpe tarieven.

Meer weten?
De experts van FacilityXL helpen je graag. Bel 088-7890950 of vul het formulier via KHN | FacilityXL Afval. Zij nemen dan contact op en brengen graag vrijblijvend een offerte uit. Veel collega’s zijn erg tevreden over de diensten en behalen financieel voordeel.

Meer informatie nodig?
Neem gerust contact op met een van onze regiomanagers in Amsterdam:
Nathalie ter Heide: 06 12 25 54 79 / n.terheide@khn.nl
Eveline Doornhegge: 06 51 49 07 09 / e.doornhegge@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens