Op vrijdag 11 oktober hebben Brasserie Catharina in Kasteel Maurick, Grand Café Beleef! en het Vughtse Koffiehuis de eerste braille menukaarten ontvangen.

Op de laatste dag van de week van toegankelijkheid heeft Visio de Vlasborch braille menukaarten uitgereikt. De samenwerking tussen KHN De Leye en de Vlasborch is tot stand gekomen door de goede samenwerking met de gemeente Vught.

Voorzitter Jan Witmer: “Gastvrijheid staat in de horeca voorop. Koninklijke Horeca Nederland onderstreept het belang van het vergroten van bewustwording en toegankelijkheid. Een beperking wordt immers pas een belemmering als de horecaondernemer of het personeel er geen rekening mee houdt. Gelukkig wordt in vrijwel elke horecaonderneming al gewerkt vanuit het principe van gastvrijheid. Iedereen is welkom. En dat is belangrijk, want ruim 2 miljoen mensen (15 procent van de Nederlandse samenleving) hebben een vorm van een beperking. Daarom ondersteunen we dit initiatief.”

Waarom is het belangrijk dat we nadenken over oplossingen tav toegankelijkheid:
"Als ik met mijn vingers over deze menukaart wrijf, beginnen mijn smaakpapillen al te werken", zegt Monique Meulen. Alle horeca in Vught mag meedoen. Dus kom maar op met die menukaarten. Dan maken we ze bij Visio de Vlasborch brailleproof.

Mochten er leden van KHN zijn die ook een braillekaart willen, dan kunnen ze zich melden bij regiomanager René Nouwens r.nouwens@khn.nl.

Voor meer tips kijk op onze website.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens