Haarlem wil horecaondernemers blijven helpen met het verduurzamen van hun terras en heeft daarvoor € 22.500 uitgetrokken, ze krijgen 50% korting. Dat geld is bedoeld voor ondernemers die warmtekussens aanschaffen voor stoelen en banken.

Eerder had de gemeente € 30.000 beschikbaar voor warmtekussens. Van die subsidie hebben 22 ondernemers gebruik gemaakt. Zij schaften 500 kussens aan.
Warmtekussens zijn beter voor het milieu dan terrasverwarmers in de vorm van heaters. Ze verbruiken volgens de gemeente tot 85 procent minder energie dan heaters.

Warme billen

Frank Blom van Broodje van Toen op de Gedempte Oude Gracht heeft de warmtekussens ruim een half jaar geleden met korting aangeschaft en heeft zijn heaters sindsdien niet meer aangezet. "Ik krijg louter positieve reacties van klanten. De kussens gaan aan als je erop gaat zitten en dan krijg je gelijk warme billen. Soms vragen klanten waar je ze kunt kopen omdat ze de kussens voor thuisof op de boot willen.’’

Horecaondernemers die kussens willen aanschaffen kunnen een e-mail sturen naar haarlem@sitandheat.com.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens