Op 4 mei herdenkt Nederland haar oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies erna. Overal in het land is het om 20.00 uur twee minuten stil. Maar hoe doe je dat in jouw bedrijf? En hoe informeer je jouw (buitenlandse) gasten over deze dag?

Door de toegenomen (mobiele) bereikbaarheid en de 24-uurseconomie wordt stil zijn op 4 mei een steeds grotere uitdaging. Dat het overgrote deel van Nederland toch écht stil is, komt mede door jouw betrokkenheid als horecaondernemer. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en KHN stellen het op prijs wanneer je jouw medewerkers en gasten wil attenderen op de twee minuten stilte op 4 mei. Daarmee maak je het hen en vele anderen mogelijk om in twee minuten stilte te herdenken.

Informatiebrieven voor jouw internationale gasten

Het Nationale Comité 4 en 5 mei en KHN werken al jaren samen om horecabedrijven en hun gasten te voorzien van informatie over de herdenking. Zo zijn er brieven gemaakt over de herdenking (in meerdere talen) die je kunt gebruiken om jouw internationale gasten te informeren over deze dagen.

Wat kun je doen?

Veel cafés sluiten op 4 mei de tap van 19.45 - 20.15 uur en stemmen de televisie af op NPO 1. En in bijna alle cafetaria’s, hotels en restaurants wordt er twee minuten stilte in acht genomen door de gasten en horecapersoneel. Doe je ook mee?

Vrijheid-pin dragen in jouw bedrijf?

De fakkel is het landelijke symbool van 4 en 5 mei. Door de fakkel als pin of sticker op kleding te dragen, laat je zien dat jij en jouw medewerkers herdenken en vieren belangrijk vinden. Je kunt de vrijheid-pins bestellen via www.4en5mei.nl.

Herdenken doen we samen

Veel Nederlanders vinden het belangrijk om op 4 mei te herdenken. Ook het draagvlak voor het vieren van de bevrijding op 5 mei is groot. Herdenken gebeurt niet alleen bij het Nationaal Monument op de Dam, maar in elke gemeente in Nederland, bij één van de ruim 3500 oorlogsmonumenten. Iedereen kan overal twee minuten stil zijn en respect voor de doden tonen. En iedereen kan het anderen mogelijk maken de twee minuten stilte in acht te nemen. Daarom dank aan al die mensen die het herdenken op 4 mei mogelijk maken. Ook aan jou als horecaondernemer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens