Op dinsdag 9 februari jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad.

Wat hebben we nodig?
In januari hebben we jullie de vraag gesteld wat er nodig is wanneer we weer open kunnen. De punten die hieruit naar voren kwamen waren onder andere:

  • Kwijtschelding leges en andere gemeentebelastingen
  • Flexibiliteit van gemeente op het gebied van bestemmingsplannen en vergunningaanvragen
  • Verruiming terrassen
  • Medewerking van gemeente bij evenementen
  • Huurprijzen verlagen
  • Samenwerking met BOA’s

Veel van deze punten hebben we al eerder neergelegd bij Gemeente Haarlem en hier zijn inmiddels beslissingen over genomen. Zie hier de aangepaste regels voor de terrassen. Daarnaast wordt het eerste half jaar van 2021 de precario kwijtgescholden en wordt 25% van de BIZ bijdrage kwijtgescholden. Ook voor de overige punten zijn de contacten met de gemeente gelegd.

Activiteiten Haarlem
Daarnaast hebben we de vraag gesteld met welke activiteiten we Haarlem op de kaart kunnen zetten zodra de coronamaatregelen zijn versoepeld. Tijdens de volgende bestuursvergadering worden enkele ideeën besproken. Het gaat dan om Haarlem brede activiteiten waar alle ondernemers iets aan zullen hebben. We kijken waar we verbindingen kunnen maken en zoveel mogelijk kunnen benutten.

Daarnaast hebben we de wens om een planning te maken voor de opening bij de versoepeling van de maatregelen. Het opstellen van een opstartlijst hoort daar ook bij; wat heeft een ieder nodig om zo goed mogelijk te kunnen ondernemen, waar moet je aan denken etc. We hebben voorbeelden van andere steden die we kunnen gebruiken als uitgangspunt.

Lobby KHN
KHN is op de voor- en achtergrond bezig met diverse lobby-zaken. Alle lobbyzaken waar KHN mee bezig is vind je hier. De lobbyresultaten kun je hier vinden: https://www.khn.nl/lobby/khn-lobby/khn-lobby-resultaten-corona.

Op dinsdag 9 maart 2021 vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens