Op dinsdag 11 mei jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Wat kwam er zoal ter sprake?

Contacten met burgemeester
Burgemeester Wienen heeft in april een brief gestuurd aan de ondernemers over de naleving van de coronamaatregelen, lees hier: Brief aan horeca van Haarlemse burgemeester Wienen over naleving coronamaatregelen. Het bestuur van KHN Haarlem heeft hierop gereageerd tijdens het gesprek met de burgemeester dat deze brief erg dreigend overkwam, terwijl dat niet nodig was.

Daarnaast heeft KHN Haarlem op 21 april een brief gestuurd over de openstelling van de terrassen en het verzoek bij de veiligheidsregio neergelegd om naar verbreding te kijken. Inmiddels is bekend dat waarschijnlijk vanaf 19 mei de maatregelen versoepeld worden.

Tijdens een volgend overleg zullen we de besproken actiepunten noteren en terugkoppelen aan de gemeente en de leden.

Projecten
Tijdens de volgende bestuursvergadering maken we een lijst van projecten die geschikt kunnen zijn om te ondersteunen. Wanneer er budgetten of subsidies beschikbaar zijn, kunnen we kijken welke initiatieven hierin passen. Te denken valt aan het creëren voor ruimten/locaties voor jongeren en het stimuleren van een bepaalde terreinen of locaties. Heb je hier ideeën over? Laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Haarlemse Horeca Academie heeft de eerste personen geplaatst
Zoals in het vorige verslag is te lezen, is de Haarlemse Horeca Academie gestart. De eerste personen zijn nu geplaatst. Hier lees je meer over de academie. Er wordt nu gewerkt aan de website en de campagne. We brengen je hierover binnenkort op de hoogte.

Wat is er nodig?
Vanuit de gemeente is gevraagd gesteld wat er nodig is voor de ondernemers na de versoepelende maatregelen. KHN Haarlem denkt bijvoorbeeld aan een vergoeding voor de vernieuwing van koelkasten die na de opstart kapot zijn gegaan e.d. Zaken die een gevolg zijn van de sluiting van de horeca. Het zou mooi zijn als er dergelijke zaken zijn op het gebied van energiezuinigheid. Heb je hier ideeën over?

Lobby gemeenteraadsverkiezingen
KHN Haarlem heeft een brief opgesteld met punten die de politieke partijen mee kunnen nemen in hun partijprogramma. Heb je punten die we mee kunnen nemen? Laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Corona informatie
Hier vind je alle corona-informatie op een rij.

Op dinsdag 8 juni 2021 vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zeg het voort!

Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens