Heb jij Oekraïense vluchtelingen in dienst? Dan is het goed om te weten dat de Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB) voor Oekraïense vluchtelingen is verlengd tot 4 maart 2025. De RTB geeft vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland onder andere de mogelijkheid om hier te werken. Let op: voor derdelanders eindigt dit op 4 maart 2024.

De richtlijn gold tot 4 maart 2023 en is nu met twee jaar verlengd door de Europese Commissie. Dit betekent dat de RTB afloopt op 4 maart 2025. Op voorstel van de Commissie, kan de Raad in de toekomst besluiten de richtlijn nog een keer met een jaar te verlengen. De tijdelijke bescherming eindigt wanneer de maximale duur is verstreken of eerder, indien de Raad vaststelt dat een veilige terugkeer naar het Oekraïne mogelijk is.

Update derdelanders 25-1-2024:
De Raad van State heeft zich gebogen over het vraagstuk of de richtlijn voor derdelanders gestopt mag worden. Inmiddels is besloten dat de Tijdelijke Richtlijn Bescherming voor derdelanders eindigt op 4 maart 2024.

Lees ook: Mag ik werknemers uit Oekraïne aannemen?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens