Op maandag 6 april jl. heeft het bestuur van KHN Beverwijk vergaderd bij Restaurant De Open Keuken, uiteraard op gepaste afstand. Wat kwam er zoal ter sprake?

Algemene ledenvergadering 11 mei: UITGESTELD
De algemene ledenvergadering 2020 die zou worden gehouden op maandag 11 mei a.s, gaat vanwege de coronacrisis niet door. Een nieuwe datum is gepland en wel maandag 21 september. We beginnen met om 12.00 uur een inloop en om 12.30 uur een vergaderlunch. Om 14.15 uur start onze bijzondere activiteit.

Noteer deze datum vast in je agenda.

Coronacrisis
Het is voor iedereen een zware tijd, die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Wat zal de toekomst ons brengen? Veel restaurants werken nu tijdelijk via het take-away-concept; cafés kunnen, behalve hun zaak opknappen, weinig anders doen dan afwachten en nieuwe ideeën verzinnen voor betere tijden. Starters hebben weinig tot geen buffer, voor hen is het extra moeilijk.

KHN is momenteel in gesprek met Buma/Sena om te kijken of er een restitutieregeling kan komen. Er wordt verder gesproken op het moment dat duidelijk is geworden hoe lang de gedwongen sluiting heeft geduurd en wat de omvang van de geleden schade is. Zie ook solidariteit tussen KHN en Buma/Sena en Videma rechthebbenden.

Op 17 maart jl. heeft KHN Beverwijk een brief gestuurd naar het College en de raadsleden, waarin gevraagd wordt de horeca te ondersteunen met maatregelen waarmee snel en eenvoudig wordt voorzien in liquiditeit van de horecaonderneming. De huidige maatregelen zijn bekend gemaakt via het steunpunt voor ondernemers op de website van de gemeente: https://corona.beverwijk.nl/steunpunt-ondernemers

Feestweek
KHN Beverwijk e.o. zal namens de deelnemende bedrijven en de harddraverij een brief sturen naar de gemeente, met het verzoek nog niet op voorhand te besluiten de feestweek in Beverwijk niet te laten doorgaan, maar eerst eventuele verdere maatregelen van de regering af te wachten.

Het draaiboek van de feestweek ligt al klaar en binnen een week kan de feestweek georganiseerd worden. De feestweek is van groot belang, vooral voor de natte horeca, die door de crisis extra getroffen worden. KHN verwacht niet in april al een uitspraak, maar wellicht in mei of juni. Dus graag voorlopig doen of alles doorgaat.

Nieuws KHN
Nieuwsvoorziening via khn.nl/corona en de dagelijkse nieuwsbrief. KHN volgt de officiële berichten van de Rijksoverheid via RVO.nl en de diverse kamerbrieven. Nieuws via andere bronnen wordt niet via KHN gedeeld.

De vergaderingen zijn voor iedereen toegankelijk. De eerstvolgende bestuursvergadering is op maandag 11 mei om 10.00 uur in Restaurant De Open Keuken.

Vergaderschema 2020 KHN Beverwijk e.o.
Maandag 8 juni 10.00 uur: Bestuursvergadering
Maandag 7 september 10.00 uur: Bestuursvergadering
Maandag 21 september 11.00 uur: Bestuursvergadering
Maandag 21 september 12.00 uur: Inloop alv/vergaderlunch alv/activiteit
Maandag 7 december 10.00 uur: Bestuursvergadering

Heb je onderwerpen die je in wil brengen? Laat het ons weten via beverwijk@khn.nl. Heb je onze Facebook pagina al geliked?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens