Op maandag 2 maart heeft het bestuur van KHN Zaanstreek overleg gehad bij De Hoop op d’Swarte Walvis. Onderstaand de besproken punten en de koppeling naar de diverse onderliggende stukken.

Beleidsplan KHN Zaanstreek
Het bestuur van KHN Zaanstreek is bezig met het inzichtelijk maken van de doelstellingen en speerpunten voor de komende jaren. Dit wordt eenvoudig samengevat op een sheet, zodat het voor iedereen duidelijk is waar KHN Zaanstreek mee bezig is.

Horecavisie Zaanstad
Gemeente Zaanstad is bezig met het omschrijven van een horecavisie. Het bestuur van KHN Zaanstreek is hierin betrokken. Een punt dat naar voren komt is de wens de horeca te concentreren en niet los overal gevestigd moet zijn. Ook is er aangegeven dat er weinig ruimte is voor extra horeca in de Zaanstreek. Binnenkort komt het adviesbureau met een aanbeveling.

Verblijfsaccommodatievisie
Vorige week hebben de hotels in de Zaanstreek gezamenlijk overleg gehad. Daarnaast heeft een adviesbureau informatie opgehaald voor het samenstellen van de verblijfsaccommodatievisie. In deze samenvatting vind je de belangrijkste punten.

Horecaconvenant
KHN Zaanstreek heeft onlangs de eventuele verlenging van het horecaconvenant besproken. Hierin is aangegeven dat de horeca geen portiersverplichting wil meenemen in het convenant. De gemeente is nu aan zet.

Wapens onder jongeren
Het bestuur van KHN Zaanstreek is onlangs uitgenodigd voor een gesprek over het gebruik van wapens onder jongeren. Enkele ambtenaren, scholengemeenschappen, horeca, politie en de burgemeester was hierbij aanwezig. De wens door de politie werd uitgesproken dat er overal portiers geplaatst moesten worden om te controleren op wapenbezit. De horeca heeft aangegeven dat de verantwoordelijkheden hier niet bij de horeca ligt. Het betreft namelijk jongeren tussen de 15 en 18 jaar die de horecagelegenheden niet in komen. De aanwezige schoolgemeenschappen waren het hier mee eens.

Open dag toerisme Oostzaan en Landsmeer
Platform voor Toerisme Oostzaan en Platform voor Toerisme Landsmeer zijn bezig met het organiseren van een dag waar bezoekers kennis kunnen maken met het Twiske en de omgeving met diverse activiteiten in en rondom het Twiske. Hier vind je meer informatie.

Vragen en antwoorden over het Coronavirus
Via deze link vind je de tips over het coronavirus. KHN Zaanstreek heeft KHN gevraagd de overheden erop aan te spreken hoe om te gaan met de gevolgen voor de horeca.

Sail 2020
De Achtersluispolder, het Hembrugterrein en de Sluizen van Zaandam zijn door de organisatie van Sail toegewezen als de Gele Oceaan. Dit betekent dat het betrokken wordt bij de organisatie en er diverse activiteiten mogelijk zijn. Gemeente Zaanstad is nog bezig om dit invulling te geven.

Omdat Heineken een van de hoofdsponsors is van Sail, gaat KHN Zaanstreek na wat het betekent voor het schenken of promoten van ander soorten bier dan Heineken. Wij houden je hierover op de hoogte.

15 juni ledenbijeenkomst
Op maandag 15 juni in de middag is de ledenvergadering gepland. Wij zullen hier een interessante invulling aan geven! We houden je op de hoogte.

Overige zaken

- Gratis training alcoholschenken via e-learning www.khn.nl/elearningalcohol
- Boekje belangenbehartiging www.khn.nl/standpunten
- Diverse trainingsmodules i.s.m. SVH praktijkgericht, personeelszaken, gastheerschap, wijn, cocktails, koffie, etc. www.khn.nl/elearning
- www.khnsubsidies.nl voor allerlei subsidies.
- Arbeidsmarktmonitor met verslag www.khn.nl/arbeidsmarktmonitor
- Grapedistrict wijnadvies op maat www.khn.nl/grapedistrict
- Value2U voert premieonderzoek over je loonadministratie uit, zodat teveel afgedragen premies inzichtelijk worden.
- 30-31 maart Horecabeurs in het AFAS Stadion met de mogelijkheid de WAB workshop te volgen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens