Op 12 april waren de leden van KHN Castricum uitgenodigd voor de jaarlijkse ledenvergadering, ditmaal op het water!

Het was een prachtige dag om te varen. We hadden op een hogere opkomst gerekend, maar dat mocht de pret niet drukken. De voorzitter, Jan Sanders, heette de aanwezigen van harte welkom aan boord van de Claes Horn. Na soep en een broodje opende de voorzitter de vergadering.

We stonden stil bij het overlijden van Marianne Vollers vorig jaar, jarenlang een persoonlijkheid in en rondom de gemeente Castricum en secretaresse van diverse verenigingen waaronder die van KHN Castricum. Inmiddels heeft Anke Kars haar taken overgenomen.

We hebben het afgelopen jaar diverse bestuursvergaderingen gehad en gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de gemeenten Castricum, Heiloo en Uitgeest. Ook zijn er een aantal brieven gestuurd om onze speerpunten onder de aandacht te brengen bij het college van B&W en de raadsleden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022.

John van Hoogdalem van Johnies Cafe is gestopt met zijn bestuurswerkzaamheden, evenals Bram Bruin Heiloo van Cafe de Wit uit Heiloo. Toegetreden als aspirant bestuurder in het bestuur Cynthia Lustig (Strandpaviljoen Zeezicht) en ook Mandy Leegwater van Cafe de Wit heeft interesse getoond in een bestuursfunctie.

Het beleidsplan met kernwaarden en speerpunten is doorgenomen. In het plan is met name aandacht voor openbare orde & veiligheid, eerlijk speelveld en vereenvoudiging regels. Het is een dynamisch stuk, als er andere belangrijke punten zijn, dan kan het plan aangepast worden.

Verder is er gesproken over de toeristenbelasting. Deze moet ook worden geïnd via particuliere verhuurders. De belasting vloeit terug naar de algemene middelen. KHN is van mening dat deze belasting altijd en zichtbaar aangewend moet worden voor toeristische infrastructuur zoals bewegwijzering en aanleg van fietspaden.

Aan 7.500 horecaondernemers zijn in februari brieven gestuurd om te wijzen op het in orde hebben van een RI&E. Alle informatie over de RI&E (Risico-inventarisatie- en evaluatie) is te vinden via KHN | Kennispagina RI&E

De nieuwe wervings- en imagocampagne. Werken in de Horeca - Verrassend Veelzijdig | Koninklijke Horeca Nederland (komwerkenindehoreca.nl) is gestart. In juni volgt er een tweede campagne ‘goed werkgeverschap’ en daarna een campagne gericht op ‘leven lang leren’.

Vanuit de overheid zal een onderzoek gestart worden naar geluid (begrenzing, overlast). Het begrenzen is voor iedereen anders (cafés of restaurants). Zodra de resultaten bekend zijn wordt gekeken of lobby nodig is, dan wel het over te laten aan de politiek.

Van Akersloot voeren we richting restaurant Krelis in Uitgeest. Onder leiding van een gids maakten we een wandeling over het Erfgoedpark De Hoop. Na een smaakvol hapje en lekker drankje bij Krelis stapten we weer aan boord om terug te varen naar Akersloot.

Op Mijn KHN kun je het verslag van deze ALVen de Kernwaarden KHN Castricum downloaden. Deze informatie is alleen toegankelijk voor KHN-leden. Als lid kun je inloggen op Mijn KHN met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggegevens vergeten? Op deze pagina kun je een nieuwe inlog aanvragen.