De gemeente Amsterdam heeft aanvullende eisen gesteld aan dance-events in horecagelegenheden. Zo moet het personeel een training volgen op het gebied van ‘Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen’ (EHBDD).

KHN organiseert ook dit jaar de training Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen (EHBDD online module 1 uur + 3 uur klassikaal). Jij en/of jouw medewerkers leren om afwijkend gedrag te herkennen en adequaat te reageren.

Alle deelnemers aan ADE moeten met een deelname certificaat aan kunnen tonen dat ze hieraan deelgenomen hebben. Zorg dat er gedurende ADE en de openingstijden iemand aanwezig is die deze training heeft gevolgd. Later volgt er nog meer informatie over de verplichte voorlichtingsbijeenkomst. Lees hier de aanvullende eisen gesteld aan dance-events.

Naast drankgebruik in het uitgaansleven komt het steeds vaker voor dat er drugs worden gebruikt. Met name bij dance-events in clubs en reguliere uitgaansgelegenheden is er een toename van het gebruik. Tijdens (grootschalige) festivals is het al heel gebruikelijk dat er goed gekwalificeerd personeel aanwezig is dat eerste hulp kan verlenen als daar reden toe is. Incidenten komen niet vaak voor maar als het gebeurt, is het belangrijk dat de aanwezige professionals adequaat kunnen reageren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor horecaondernemers en hun medewerkers die met personen in aanraking kunnen komen die onder invloed verkeren van drank en/of drugs.

Inhoud van de training

Om goed te kunnen helpen, is het belangrijk om achtergrondinformatie te hebben over de diverse middelen en hun effect. Het gaat niet zozeer alleen om de drugs die iemand ingenomen heeft, maar vooral om de problemen die daarna kunnen optreden. Dat leer je tijdens de training. Tijdens de online module leer je wat de effecten zijn van verschillende middelen. Daarna leer je tijdens de interactieve training van 3 uur hoe je om gaat met iemand die onder invloed is en hulp nodig heeft. In deze training wordt men klaargestoomd om in te kunnen grijpen als het ‘mis’ gaat.

Cursusdata en aanmelden

Kijk voor meer informatie op de website van Koninklijke Horeca Nederland Training Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen (EHBDD online module 1 uur + 3 uur klassikaal).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens