Een bodycam is een op het lichaam gedragen camera. Veel ondernemers overwegen hun beveiligingspersoneel te voorzien van bodycams.

Waarom bodycams?
Met de bodycam kun je de interactie tussen werknemers en gasten vastleggen. Ervaringen laten zien dat bodycams een de-escalerend effect hebben en er een preventieve werking vanuit gaat. Gebruikers geven aan dat er sprake is van minder overlast en geweld.

Wat zijn de regels voor inzet van camera's?
Inzet van camera's en bodycams voor de beveiliging van goederen, gasten en medewekers is een gerechtvaardigd belang. De verharding omtrent het gedrag van gasten en toename van het aantal incidenten, maakt dat de inzet van camera's vaker noodzakelijk wordt geacht.

De inzet van cameratoezicht mag niet op zich zelf staan en moet onderdeel zijn van een totaal pakket aan maatregelen. Gasten moet vooraf kenbaar worden gemaakt dat er cameratoezicht is en dus ook bodycams worden gebruikt. Er gelden privacyregels op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De persoon die is vastgelegd op beeld heeft:

  • Het recht om gegevens (camerabeelden) in te zien;
  • Het recht om vergeten te worden;
  • Het recht op beperking van de verwerking
  • Het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van persoonsgegevens.

De beelden mogen maximaal 4 weken worden bewaard.

Waar vind ik goede camera's en bodycams?
Koninklijke Horeca Nederland werkt samen met All Right Security voor camerabewaking en inbraakalarm. Veel leden hebben de toegevoegde waarde van deze partij al ervaren. Ze worden gewaardeerd om de redelijke prijzen en zeer deskundig advies en installatie.

All Right Security heeft ook een passend aanbod voor bodycams.

Contactinformatie All Right Security
Telefoon 0497 - 38 08 87 of info@allrightsecurity.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens