Op 21 maart opent de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). TEK biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen die relatief veel energie verbruiken en geraakt zijn door de hogere energieprijzen.

Je kunt TEK aanvragen van 21 maart 2023 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • Je energiekosten bedragen minimaal 7% van uw totale omzet (energie-intensiteitseis);
  • Je bent mkb’er volgens de mkb-toets van de Europese Commissie;
  • Je hebt een zakelijk energiecontract dat op naam van uw onderneming is afgesloten;
  • Je onderneming is uiterlijk 31 december 2022 bij KVK ingeschreven.

Je kunt ook alvast aan de hand van een rekenformule bereken of je in aanmerking komt voor de TEK-regeling. Deze vind je op de website van de RVO. Lees voor meer informatie ook het artikel dat we hier eerder over schreven.

Webinar op 14 maart
Heb je nog vragen over de TEK-regeling? Bijvoorbeeld hoe het precies werkt en wat je nodig hebt voor de aanvraag? Op 14 maart gaf RVO een webinar over dit onderwerp. Deze kun je hier terugkijken.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens