Op dinsdag 11 juni heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad bij Boutiquehotel Staats. Enkele belangrijk punten uit het bestuursoverleg vind je onderstaand terug.

Project NIX18

Liefst 20 bedrijven nemen deel aan het project NIX18 om de naleving van de alcoholwet te verbeteren. Zowel de ID-check op leeftijd bij het niet onmiskenbaar zijn van 18 van een persoon als het niet schenken aan personen onder de 18 jaar blijft aandacht vragen. Het Bureau Objectief gaat in opdracht van de gemeente Haarlem ondernemers begeleiden bij het naleven van deze regelgeving. In één jaar tijd worden de deelnemende bedrijven bezocht met 4 mystery-visits en ontvangen de ondernemers direct een terugkoppeling over het bezoek. Onderwijl worden de ondernemers onder normale omstandigheden niet bezocht door de handhavers van de gemeente Haarlem zelf.

Sus-teams

KHN Haarlem heeft een verzoek ingediend bij de BIZ voor een bijdrage voor de Sus-teams. Vanuit de gemeente is de wens er om Sus-teams net zoals het verleden in te zetten om de openbare orde te helpen handhaven. De Sus-teams dienen als buffer tussen de beveiliging van de uitgaanshoreca en de politie. Zij helpen om geluidsoverlast en incidenten te verminderen door te bemiddelen, ofwel te sussen.

KHN zet zich graag in voor de openbare orde en wil samen met verschillende partijen en de gemeente kijken op welke wijze de openbare orde het beste gehandhaafd kan blijven. Op donderdag 13 juni vindt het vervolggesprek hierover plaats.

Bekersysteem bij evenementen

De bijeenkomst over het bekersysteem op 13 mei was goed bezocht en er zijn een aantal suggesties de revue gepasseerd. Hardcupsysteem lijkt de beste opties te hebben. Er wordt in de komende tijd een projectmanager aangesteld om samen met de werkgroep de uitwerking te gaan doen. De voorkeur gaat uit naar een onafhankelijke projectleider. Bekijk hier een vergelijk tussen de twee systemen, softcups of hardcups.

Webinars Single Use Plastic

KHN organiseert op dinsdag 25 juni aanstaande 2 webinars over single use plastic, klik hier voor meer informatie.

Leegstand panden

Helaas is er nog steeds sprake van leegstaande panden. De leegstaande panden zien er natuurlijk niet heel aantrekkelijk uit voor de inwoners en bezoekers van Haarlem. In samenwerking met Haarlemse striptekenaars is het plan om de leegstaande panden van strips te voorzien, doormiddel van bestickering. Zoals jullie wellicht kennen vanuit sugar-city Amsterdam, zal dit het straatbeeld ten goede komen. Voor de pandeigenaren komen er geen kosten ofwel werk bij kijken. Zij dienen akkoord te geven voor het beplakken van de ramen. Falco Bloemendal zet zich in om contact te leggen met de pandeigenaren om dit te bewerkstellen. Wij hopen snel de eerste strips op beplakte etalages te zien van de leegstaande panden.

Ook goed nieuws is dat twee mooie merken terug keren naar Haarlem. G-star en ook Mango zullen terugkeren met een filiaal in de binnenstad.

Hét Haarlems Hoteloverleg

Maandag 10 juni werd Hét Haarlems Hoteloverleg georganiseerd met als sprekers Booking.com en Spaarnelanden. Booking.com gaf uitleg over het boekingspatroon via hun platform in vergelijk met vorig jaar. Spaarnelanden draait momenteel een proef met een centraal hubsysteem voor bezorging van goederen. We waren te gast in De Koepel en kregen daar van gastheer Hans Schlüter een eerste impressie over het nieuwe hotel dat momenteel gebouwd wordt.

Besparen op afvalinzameling?

Samen staan wij sterk, door gezamenlijk de afvalverwerking te beleggen bij één partij, KHN heeft in FacilityXL een partner gevonden die zeer scherpe tarieven kan aanbieden. Wil je ook weten wat je kunt besparen? Stuur dan je factuur naar regiomanager Ivo Berkhoff via i.berkhoff@khn.nl en er wordt contact met je opgenomen.

Verder is er gesproken over:

  • De door KHN georganiseerde inspiratietours zijn succesvol en ook afdelingen organiseren inspiratietours waar goed animo voor is.
  • Met een paar aanloopissues is het project fietslabeling van start gegaan.
  • Verzoek bij gemeente neergelegd om het veiligheidsoverleg weer op te pakken en daarmee invulling te geven aan het actieplan.

9 juli is de volgende bestuursvergadering van KHN Haarlem. Heb je onderwerpen, ideeën of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens