Op dinsdag 31 augustus heeft het bestuur van KHN Zaanstreek overleg gehad bij Juffrouw Tok Tok in Landsmeer.

Onderstaand de besproken punten.

Horecavisie – Toeristische visie – Verblijfsaccommodatievisie

Alle visies zijn geactualiseerd en komen op 9 september voor de Raad. Het bestuur van KHN Zaanstreek krijgt de stukken nog te zien om te beoordelen.

Overleg horeca Landsmeer

De ondernemers uit Landsmeer zijn onlangs als ondernemersgebied aangesloten bij KHN Zaanstreek. Na de vergadering zijn verschillende ondernemers uit Landsmeer aangeschoven om kennis te maken met het bestuur. Hier kwam onder andere het nieuwe horecabeleid in Landsmeer aan bod.

Er zijn op dit moment 11 KHN-leden in Landsmeer, dat is ongeveer de helft van het aantal horecabedrijven. Bodey van by Bolke heeft aangegeven ook lid te zullen worden.

De ondernemers missen een actieve communicatie vanuit de gemeente over ontwikkelingen in het dorp. De persoonlijke touch van de gemeente wordt ook gemist, inleving en ‘samen optrekken’ zouden beter ontwikkeld kunnen worden.

Het nieuwe horecabeleid dat er ligt, is vooral gestoeld op ‘verboden’ en op regels. Men mist de toegevoegde waarde van de horeca. De horeca maakt de sfeer in het dorp, vooral voor de eigen inwoners. Het positieve is dat het convenant komt te vervallen en dat de 2 – 6 regeling standaard wordt. Jongeren onder de 18 zijn na 23.00 uur niet meer welkom in de horeca, waar is dat voor? Terrassen mogen maar tot 22.00 uur open door de week en in het weekend tot 23.00 uur, dat zijn wel erg vroege tijden.

Op 1 september is er een overleg over de aangepaste horecaregels, de horeca zal aanwezig zijn en aanpassingen voorstellen.

Aantrekken personeel

Het bestuur ziet uitdagingen bij het aantrekken van personeel en met name de instroom van leerlingen. Daarnaast heeft de horeca te maken met imagoproblemen. Dit zal het bestuur aan de orde brengen bij de regiovergadering van KHN.

Herinrichting Dam

Er is een gesprek geweest over de herinrichting van de Dam. En discussie gevoerd over de overkappingen van de terrassen. De gemeente wil dat de palen een meter naar achter gaan. Er is een gesprek geweest met de bemiddelaar. KHN Zaanstreek strijdt voor een mooi en uitnodigend plein en vraagt de gemeente ook op die manier te denken, en met de ondernemers mee te denken.

12 oktober ledenvergadering

Op 12 oktober hebben we de ledenvergadering gepland. We behandelen formele stukken en praten bij tijdens een gezellige borrel bij Hoop op d’ Swarte Walvis. Vanaf 15.00 uur ben je van harte welkom! Aanmelden kan via zaanstreek@khn.nl.

De volgende bestuursvergadering vindt plaats op woensdag 7 oktober om 11.00 uur. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via zaanstreek@khn.nl.

Website en facebook KHN Zaanstreek

Website KHN Zaanstreek: www.khn.nl/zaanstreek. Heb je Facebookpagina al geliked? Klik hier

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens