Op 2 december heeft de algemene ledenvergadering van KHN Haarlem plaatsgevonden bij het vernieuwde Van der Valk Hotel Haarlem. Voorafgaand aan deze vergadering kregen de aanwezigen de gelegenheid een workshop Wet Arbeidsmarkt in Balans te volgen.

Aansluitend volgde de heerlijke lunch en de ALV. Na de vergadering kreeg iedereen de gelegenheid het hotel te bekijken met de rondleiding en volgde de borrel.

WAB workshop
Een twintigtal aanwezigen volgenden voorafgaand aan de ledenvergadering de workshop over de veranderingen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gehouden. Hier vindt u meer informatie:

Algemene Ledenvergadering
Tijdens de algemene ledenvergadering presenteerde penningmeester Judith Tielen de resultaten over 2018, de stand over 2019 en de begroting voor 2020. KHN Haarlem is een gezonde vereniging en de aanwezigen gingen akkoord met de cijfers. Er waren geen wisselingen in het bestuur. Het is niet altijd zichtbaar wat de KHN Haarlem allemaal doet, daarom is er een overzicht gemaakt met de portefeuilles en activiteiten die KHN Haarlem aanpakt. Hier vindt u het overzicht.

Vormgeven toeristische visie
Een zeer belangrijk dossier dat KHN oppakt is het vormgeven van de toeristische visie. Het bestuur heeft bij gemeente Haarlem aangegeven hier vanaf het begin af aan in betrokken te willen worden en inspraak te krijgen. Er zijn onlangs een tweetal debatten gehouden waarin KHN heeft gepresenteerd hoe belangrijk het toerisme voor Haarlem is. Hier vindt u de presentatie. Rondvraag in de zaal geeft aan dat de horecaondernemers van mening zijn dat hoe meer toeristen, hoe beter het is. We willen de visie onderbouwt hebben met harde cijfers. Dan pas kunnen we het toespitsen op de werkelijkheid. Iets waar de BIZ op dit moment mee bezig is; 20 meetstations waar de traffic van bezoekers op verschillende punten worden gemeten.

Centrum Management Groep Haarlem
Dick Hulsebosch, voorzitter vertelt meer over het CMG. Het CMG is een adviesorgaan/samenwerkingsvorm waar diverse partijen bij zijn aangesloten. CMG informeert, maar kunnen geen beslissingen worden genomen. De Centrum Management Groep Haarlem komt ieder kwartaal bijeen om de voortgang van het convenant tegen het licht te houden en eventuele nieuwe ontwikkelingen met elkaar te delen.

BIZ Haarlem

In de BIZ Haarlem zitten 1109 ondernemers en bestaat inmiddels 1 jaar. De bestuursleden hebben portefeuilles; retail, horeca, dienstverlening, cultuur, grote retail. Bij de BIZ kan via de website een aanvraag voor sponsoring gedaan worden. BIZ ondersteunt grote projecten en stimuleert actieve straatverenigingen omdat men gelooft in samenwerking. Een project waar de BIZ nu actief mee bezig is, is het realiseren van 20 meetpunten waar het aantal bezoekers worden gemeten d.m.v. de connectie met mobiele telefoons. Er is gebleken dat meetinstrumenten waar nu mee gewerkt worden niet toereikend en representatief zijn.
Het is belangrijk een evenwichtige verhouding te hebben tussen detailhandel en horeca.

Van der Valk Hotel Haarlem
Niels Piscaer, hotelmanager van Van der Valk Hotel Haarlem, sloot de middag af met een prestentatie over het hotel, een rondleiding en een gezellige borrel.

Leden kunnen de notulen van de vergadering hier bekijken. Je moet ingelogd zijn om deze in te kunnen zien. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens