Beleidsadviseur Ondernemerschap

Heb jij kijk op de ontwikkeling van de economie, ondernemerschap en het regelwoud waar ondernemers mee te maken hebben? En ben je bereid die kennis in te zetten voor horecaondernemers?

We zijn op zoek naar een ervaren beleidsadviseur die ons beleidsteam versterkt bij het invullen én uitvoeren van onze strategische beleidsagenda op het terrein van ondernemerschap.

Wat ga je doen?

Als Beleidsadviseur Ondernemerschap maak je deel uit van een compact, daadkrachtig team dat zich focust op beleidsvorming en belangenbehartiging. Jouw rol is afwisselend en veelzijdig. Een greep uit je taken en verantwoordelijkheden:

Je houdt een vinger aan de pols van macro-economische ontwikkelingen, met speciale focus op de horecasector. Je weet waar en hoe je relevante data moet vinden en bent sterk in het analyseren en vertalen van cijfers en trends naar beleidsscenario's.

Je volgt wet- en regelgeving op het gebied van ondernemerschap, zoals fiscale ontwikkelingen. Jouw doel is het wegnemen van hindernissen die ondernemers in hun werkzaamheden kunnen beperken. Bovendien ben je scherp op de ontwikkelingen in het betalingsverkeer, met als doel om dit voor zowel ondernemers als gasten werkbaar, veilig en betaalbaar te houden.

Een ander belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het opzetten en begeleiden van onderzoeken op het gebied van ondernemerschap. Je vertaalt landelijke data vakkundig naar de specifieke context van de horecasector.

Als drijvende kracht achter onze strategische beleidsagenda op het gebied van ondernemerschap, werk je nauw samen met je collega's van het belangenbehartigingsteam. Ook heb je overleg met klankbordgroepen van KHN-leden om breed draagvlak te creëren.

Je onderhoudt nauwe contacten met VNO-NCW en MKB-Nederland, andere brancheorganisaties en ministeries. Ook speel je een belangrijke rol in het voeren van een effectieve lobby in Den Haag en binnen VNO-NCW/MKB-Nederland.

Wat vragen wij?

  • Minimaal hbo/wo werk- en denkniveau
  • Tenminste 5 jaar relevante ervaring, bijvoorbeeld als beleidsadviseur op het terrein van economie, ondernemerschap en ondernemersbeleid
  • Ervaring in het toegankelijk maken van databronnen en de vertaalslag maken naar beleid
  • Sterk gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • In staat om draagvlak te creëren en te beïnvloeden
  • Begrip van de dynamiek van een vereniging
  • Het vermogen om zich te verplaatsen in de uitdagingen van een (horeca)ondernemer
  • Een stevige persoonlijkheid die op basis van inhoud weet te overtuigen en gewend is om te werken in een omgeving met veel verschillende stakeholders

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een prettige hybride werkomgeving met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. KHN is een dynamische organisatie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Je krijgt kansen om jezelf te ontwikkelen: je bepaalt je eigen route. Zo kun jij persoonlijk groeien terwijl je het verschil maakt voor onze leden. Lees hier meer informatie over KHN.

Interesse?

Deze procedure wordt volledig opgepakt door Search Rebels. Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via Beleidsadviseur Ondernemerschap bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) - SEARCH REBELS Je hoort snel van hen!

Voor meer informatie mag je contact opnemen met Yara Hoorweg, consultant bij Search Rebels via 085-0640814.

Meer vacatures

Meer vacatures

Werken bij KHN