Beste Strandpaviljoen van het jaar

Welk strandpaviljoen gaat er met de titel ‘beste strandpaviljoen’ vandoor? Nederland kent kilometers strand en gasten brengen er maar al te graag een bezoek aan. Niet gek dat zoveel horecaondernemers ervoor kiezen om juist dáár hun onderneming te starten. In Nederland tellen we meer dan 400 strandpaviljoens. Deze vind je niet alleen aan de kust, maar ook in het binnenland langs de vele wateren. Ondernemers en gemeenten zijn volop in beweging als het gaat om creativiteit, duurzaamheid en innovatie van hun strand(bedrijf). Om de prachtige en vernieuwende initiatieven langs de kust de aandacht te geven die ze verdienen, organiseert Strand Nederland jaarlijks de verkiezing voor het ‘Beste strandpaviljoen van het jaar’. Koninklijke Horeca Nederland is een trotse partner van dit initiatief.

Categorieën

Binnen de verkiezingen zijn er verschillende categorieën waaronder Beste Paviljoen maar ook Beste Nieuwkomer, Meest Duurzaam, Beste Zoetwaterpaviljoen en Schoonste Strand

Samenwerking

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en worden ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, Blauwe Vlag/Green Key Nederland en horecavakblad Entree.

Beste Paviljoen van Nederland 2022

Dit jaar is Sjoerd op Ameland de winnaar van de verkiezing. De Jury gaf dit als reden:

Bij het Beste Paviljoen van Nederland moet alles uitzonderlijk zijn. Zowel voor als achter de schermen moet de ondernemer in dit bedrijf voorop lopen, verantwoordelijkheid nemen, gevoel hebben voor ambacht, klasse, kwaliteit, gastvrijheid en duurzaamheid. Bij het winnende bedrijf van 2022 is de aandacht voor al die details en hoofdpunten al sinds jaar en dag meer dan dik in orde. Sjoerd is in meerdere opzichten een terechte winnaar. De gasten zijn laaiend enthousiast over het niveau en de verhouding tussen prijs en kwaliteit, de mystery guests kwamen zonder uitzondering vol lof terug en de ondernemer achter Sjoerd zet zich al jarenlang in voor schoonheid, duurzaamheid en samenwerking met andere bedrijven en de overheid op Ameland. Met zijn drive, durf en doorzettingsvermogen bouwt hij al jarenlang onvermoeibaar aan topkwaliteit voor mens, maatschappij en natuur. We zijn er trots op dit jaar paviljoen Sjoerd uit te kunnen roepen tot het Beste Paviljoen van Nederland.

Klik hier om het hele juryrapport te lezen en de winnaars in de andere categorieën te zien.

De verkiezingen werden in de jaren hiervoor gewonnen door:

 • Beachclub Lekker - Vrouwenpolder (2020)
 • Dok 14 - Cadzand (2019)
 • Thalassa - Zandvoort (2018)
 • 't Badhuys - Vlieland (2017)
 • De Waterreus - Scheveningen (2016)
 • De Zeemeeuw - Noordwijk (2015)
 • Paal 17 - Texel (2014)
 • Beachclub Perry's - Brouwersdam (2013)
 • Beachclub Royal - Hoek van Holland (2012)
 • Bries - Noordwijk (2011)
 • Blue Lagoon - Scheveningen (2010)
 • Habana Beach - Kijkduin (2009)

Word nu lid van KHN en profiteer direct!

Als KHN-lid profiteer je van een sterke lobby, ondersteuning, advies én veel financiële voordelen voor jouw horeca onderneming. Samen staan we sterker.

Word nu lid van KHN