Wie kan deze regeling aanvragen?

Ondernemers vanuit Horeca, Toerisme en Vrijetijdsbesteding in Gelderland:

  • Horeca: Eet- en drinkgelegenheden en bedrijven met een logiesverstrekking.
  • Leisure, recreatie en watersport: Kampeer- en bungalowbedrijven, groepenmarkt, dagrecreatie, buitensport/outdoorbedrijven, waterrecreatie.
  • Evenementenbranche (incl. kermisbranche).

Ik ben geen lid van HISWA-RECRON of KHN, kan ik toch gebruikmaken van deze regeling?

Zowel leden als niet-leden van de brancheorganisaties kunnen van deze regeling gebruikmaken.

Ik ben vrijwilliger bij een buurthuis, kan ik ook gebruikmaken van deze regeling?

Nee, deze voucherregeling is alleen voor ondernemers in toerisme en vrije tijd die gevestigd zijn in de provincie Gelderland. Paracommerciële instellingen zijn uitgesloten, hier zijn andere lokale en provinciale regelingen voor.

Waarom is de regeling alleen voor ondernemers in Gelderland?

Dit komt omdat het budget verstrekt is door de Provincie Gelderland.

Waar kan ik de regeling voor gebruiken?

Provincie Gelderland wil Gelderse ondernemers in horeca en toerisme helpen met deze voucherregeling tot 5000 euro. Ondernemers kunnen deze voucher inzetten voor adviesdiensten om met hun bedrijf de crisis door te komen. Zoals algemeen bedrijfsadvies, juridisch advies, advies op het gebied van innovatie, accountancy, marketing, duurzaamheid, sluiting van het bedrijf en eventuele sanering van schulden of het doorstarten van het bedrijf.

Hoe vraag ik een advies aan?

Als ondernemer in de toerisme en vrijetijdsector gevestigd in Gelderland kun je mogelijk in aanmerking komen voor de voucherregeling. Om deel te kunnen nemen vul je het aanmeldingsformulier op khn.nl/steuntjeinderuggelderland in. Binnen 10 werkdagen ontvang je bericht of je aanmelding in behandeling wordt genomen. Wanneer je in aanmerking komt, wordt er een afspraak ingepland met de regiomanager van KHN of van HISWA-RECRON om de behoefte te inventariseren. Op dit moment is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Hoeveel mag ik besteden voor advies?

Op basis van offerte(s) van erkende adviseur(s) binnen de toerisme en vrijetijdsector kun je een bedrag besteden tussen de 3000 en 5000 euro. De offerte(s) moet(en) eerst geaccordeerd worden alvorens het advies uitgevoerd kan worden.

Waarom komen alleen adviesaanvragen vanaf 3000 euro in aanmerking voor deze regeling?

Het initiatief voor deze voucherregeling is dat je een advies krijgt dat robuust is en handvatten geeft hoe je met jouw bedrijf door deze crisis komt.

Mag ik meerdere facturen van verschillende adviseurs indienen?

Je mag eenmalig een declaratie indienen tussen de 3000 en 5000 euro. Dit mogen facturen zijn van meerdere adviseurs waarbij het totale bedrag op voorhand goedgekeurd is.

Mijn offerte komt net onder de 3000 euro uit. Kan ik dan niet meedoen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om in aanmerking te komen als er advies is ingewonnen ter waarde van een bedrag van minder dan 3000 euro.

Welk soort adviseurs vallen onder deze regeling?

Dit zijn de partners van KHN en HISWA-RECRON maar ook erkende adviseurs zoals bijvoorbeeld accountants, bankiers, vastgoedadviseurs, specialisten in de mentale ondersteuning.

Ik heb al eerder een advies ingewonnen dit jaar, kan ik met terugwerkende kracht aanspraak maken op deze voucherregeling?

De ingangsdatum van deze voucherregeling is 1 juni 2020, wanneer je advies hebt ingewonnen vanaf deze datum dan kun je, mits je aan de voorwaarden voldoet, aanspraak maken op de regeling.

Voucherregeling? Betekent dit dat ik een voucher voor een bepaald bedrag krijg?

Nee, de voucherregeling betekent dat je het bedrag besteed aan advies met een waarde tussen de 3000 en 5000 euro vergoed kunt krijgen.

Wanneer wordt de vergoeding betaald?

Het is de bedoeling dat je de factuur zelf aan de adviseur betaalt. Nadat je deze hebt betaald kun je via een declaratieformulier deze kosten terugvragen. Dat bedrag wordt exclusief btw binnen 4 weken overgemaakt op het door jou opgegeven bankrekeningnummer.

Ik heb een vraag over deze regeling. Hoe kan ik contact opnemen?

Stel je vraag via dit mailadres of bel naar 0348 48 94 76. Wij helpen je graag verder.

Aanvraagformulier

Op woensdag 25 november lanceerden we het steuntje in de rug. Binnen 24 uur zijn er 250 aanmeldingen binnen gekomen waardoor we genoodzaakt zijn om een wachtlijst aan te houden. Inmiddels zijn ook daar 250 aanmeldingen binnen gekomen. Helaas kunnen nieuwe aanmeldingen niet meer in behandeling worden genomen. De komende weken zijn de regiomanagers van KHN en HISWA-RECRON druk met de intakes van de eerste 250 aanmeldingen. Uiteraard overleggen we met de Provincie Gelderland of er ook financiële ruimte gemaakt kan worden voor de ondernemers op de wachtlijst. Afhankelijk van de besluitvorming op het Provinciehuis en onze beschikbare capaciteit om de intakes te verzorgen brengen we je begin 2021 weer op de hoogte van de voortgang.