Tot € 5000 voor advies en ondersteuning in coronacrisis

Ruim 350 Gelderse ondernemers in de horeca en het toerisme hebben gebruik gemaakt van de voucherregeling 'Steuntje in de rug' van de provincie Gelderland. Met deze subsidieregeling konden ondernemers die door de coronacrisis in zwaar weer verkeerden, een vergoeding krijgen voor advies en ondersteuning om hun onderneming door de crisis te loodsen.

Dankzij intensieve lobby van KHN en HISWA-RECRON heeft de provincie ruim 1,8 miljoen beschikbaar gesteld voor deze regeling. Door de coronacrisis kampte bijna de helft van de Gelderse ondernemers in de horeca en toerisme met enorme financiële problemen. Reden voor provincie Gelderland om deze bedrijven te helpen met een voucherregeling tot 5000 euro die ondernemers konden inzetten voor adviesdiensten om met hun bedrijf de crisis door te komen.

Binnen drie dagen eerste subsidiepot leeg

Begin november 2020 konden ondernemers de voucherregeling aanvragen. Binnen drie dagen ontving KHN meer dan 300 aanvragen en was de bodem van de subsidiepot bereikt. Halverwege 2021 heeft de provincie nogmaals een grote som geld beschikbaar gesteld waardoor ook ondernemers die in eerste instantie achter het net visten, gebruik konden maken van het ‘Steuntje in de rug’. Regiovoorzitter KHN Gelderland Sander Wind: "Die massale interesse toont aan hoe hoog de nood is en dat deze regeling hard nodig was en nog is. We zijn blij dat de provincie deze mooie subsidie heeft verstrekt om ondernemers een steuntje in de rug te geven om deze crisis door te komen.”

Nog meer steuntjes in de rug?

“Maar we realiseren ons ook dat we ook heel veel ondernemers niet hebben kunnen helpen omdat de subsidie niet toereikend was of omdat een ondernemer niet aan alle voorwaarden kon voldoen”, vertelt Sander Wind. “Daarom blijft KHN samen met verschillende partners diverse projecten initiëren om ook hen dat steuntje in de rug te kunnen geven om vooruit te kunnen.”

Meer weten over projecten van KHN Gelderland?

Houd de website van KHN Gelderland en de nieuwsbrieven in de gaten voor meer info.