Ben ik verplicht allergeneninformatie op mijn menukaart te vermelden? Is het verstandig om gebruik te maken van symbolen? We geven antwoord op deze en op al jouw andere vragen.

Nee. Als je ervoor kiest om mondeling informatie te verstrekken aan de consument - zie ook het stappenplan - dan is het niet verplicht om informatie over aanwezige allergenen in een gerecht op de menukaart aan te geven. De melding 'Heeft u een allergie? Meld het ons!' is voldoende.

Persoonlijk contact

Werken met symbolen achter gerechten raadt KHN niet aan. Je moet hiervoor immers het proces strak ingeregeld hebben, ieder gerecht zal iedere keer op dezelfde wijze bereid moeten worden. Immers, als een gast kiest voor een gerecht zonder te vermelden dat hij daarvoor kiest vanwege zijn allergie, kan een creatieve slag in de keuken - bijvoorbeeld het toevoegen van noten - tot grote gevolgen leiden. Ga daarom voor persoonlijk contact en ga het gesprek aan met jouw gast over zijn of haar allergie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens