Ben ik of zijn mijn medewerkers verplicht om een cursus voedselhygiëne te volgen? Moet iedereen weten wat de Hygiënecode inhoudt? KHN geeft antwoord en advies.

Nee, het is niet verplicht om een cursus of diploma te hebben. Maar het is wel belangrijk dat je medewerkers ook kennis hebben genomen van de inhoud van de code en een instructie hebben gehad hoe zij veilig voedsel kunnen bereiden. De NVWA zal bij haar inspectie ook nagaan in hoeverre jouw medewerkers op de hoogte zijn van de inhoud van de Hygiënecode. Je kunt deze instructie zelf geven, bijvoorbeeld aan de hand van de werkinstructies uit de Hygiënecode.

Cursussen op het gebied van hygiëne

KHN en HOC.nl bieden diverse trainingen aan op het gebied van de nieuwe Hygiënecode voor de horeca. Als lid van KHN ontvang jij uiteraard korting.

Meer weten? Hygiënecodeboek bestellen?

Kijk voor meer informatie over de Hygiënecode op khn.nl/hygienecode. Wil je het boek bestellen? Als KHN-lid ontvang je een korting van 70 euro! Je betaalt € 40 (exclusief btw) in plaats van € 110 (exclusief btw) voor ondernemers die geen lid zijn.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens