Naast een korting van 33,33% bij vrijwillige melding geeft KHN nog eens een extra korting van 17,5% op achtergrondmuziek, amusementsmuziek en doorzendrechten bij telefoon en hotelkamers.

Muziek kent allerlei toepassingen. Zo is er muziek die ten gehore wordt gebracht op de achtergrond, op een concert, in een discotheek of via de radio en televisie. Voor de verschillende toepassingen bestaan verschillende tarieven. De hoogte hiervan kan variëren naarmate het belang van het muziekgebruik toe- of afneemt.

De verschillende tarieven

Er zijn drie verschillende tarieven voor het ten gehore brengen van muziek:

1. Tarief voor mechanische achtergrondmuziek

Op elke vorm van achtergrondmuziek die door middel van geluidsapparatuur ten gehore wordt gebracht is het tarief voor mechanische achtergrond van toepassing. De prijs is gebaseerd op de oppervlakte van de ruimte waarin de muziek te beluisteren is. Het tarief mechanische achtergrondmuziek Horeca is niet van toepassing op muziek waarop gedanst wordt.

2. Tarief voor amusementsmuziek horeca

Onder amusementsmuziek wordt verstaan: "Het door levende krachten uitgevoerde muziek, die geen concertmuziek is en/of langs mechanische weg voortgebrachte muziek die wordt verzorgd door een disk-jockey en/of waarop gedanst wordt". Een band zou dus ook onder amusementsmuziek kunnen vallen, maar ook wanneer de muziek harder gedraaid wordt en mensen erop gaan dansen.

Het amusementstarief is gebaseerd op de oppervlakte van de ruimte waarin de muziek ten gehore wordt gebracht en de frequentie waarmee dit gebeurt.

3. Tarief voor algemene muziek

Bij een optreden in jouw bedrijf waarvoor de gage/uitkoopsom meer bedraagt dan €1000,00 geldt het algemene tarief. Afhankelijk van het repertoire van de optredende artiest bedraagt dit tarief 3%, 5% of 7%. Is de gage/uitkoopsom lager dan €1000,00, dan is het tarief amusementsmuziek van toepassing.

Let op! De kortingsregeling van KHN is niet van toepassing op het algemene muziektarief. Deze moet je direct aan BUMA voldoen.

Bekijk hier de KHN-kortingsregeling voor Buma

Veelgestelde vragen over Buma

Ik heb een discotheek. Iedere zaterdagavond draait er een disc-jockey en af en toe op vrijdagavond organiseer ik een salsa avond. De ruimte is 300 m². De entreeprijs is €5,00 en ik krijg 150 bezoekers. Hoe moet ik mijn muziekgebruik opgeven?
Je kunt een overeenkomst afsluiten voor amusementsmuziek, namelijk een jaarovereenkomst. Het aantal dagen amusementsmuziek dat je ten gehore brengt en de oppervlakte waar dat plaats vindt moet worden opgegeven. Buma factureert rechtstreeks wanneer de gage (uitkoopsom) hoger is dan €1000,00 of de toegangsprijs hoger is dan €25,00 en de totale recette hoger is dan de gage. Je betaalt dan 7% over het hoogste bedrag.

Ik heb een restaurant waar ik achtergrondmuziek draai, maar elke vrijdagavond heb ik live muziek waarop gedanst wordt. Hiervoor wordt geen toegang gevraagd. De ruimte heeft een oppervlakte van 154 m². Hoe moet ik mijn muziekgebruik opgeven?

Er zijn 52 uitvoeringen per jaar. Hiervoor kun je een jaarovereenkomst afsluiten. Verder geef je het gebruik achtergrondmuziek aan op basis van 154 m².

Vragen?

Kijk op khn.nl voor meer info over Buma. Kom je er niet uit? Neem even contact met ons op via 0348 48 95 74.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens