Payrolling kan voor jou als ondernemer interessant zijn wanneer je wel personeel wilt aannemen maar niet de risico's wilt hebben van het werkgeverschap. Je kiest bij payrolling zelf jouw nieuwe personeel en bepaalt zelf wat het loon is.

Wat houdt payrolling in?

Zaken als functionerings- en beoordelingsgesprekken, inroosteren, inwerken en opleiden blijven tot jouw werkzaamheden behoren. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het papierwerk. Je betaalt het payrollbedrijf een vast bedrag per maand en zij regelen de rest. Ook zaken als ziektekosten, pensioensregelingen, arbodienst en personeelsverzekeringen nemen zij over. Je bespaart dus aanzienlijk op administratiekosten en doorbetaling bij bijvoorbeeld ziekte. Daarnaast ben je geen juridisch werkgever meer en heb je geen risico’s bij ziekte en juridische conflicten.

Voorlichten

Payroll kan voor iedereen interessant zijn, van startende ondernemers tot groeiende bedrijven. Voor bedrijven met oproepkrachten en seizoensmedewerkers, voor bedrijven met pieken en dalen maar ook voor bedrijven met een paar of juist veel vaste medewerkers. Ondernemers kiezen om verschillende redenen voor het payroll-systeem. Wij raden je aan om je goed voor te laten lichten over de voor- en nadelen van uitzend- of payrollmedewerkers omdat de kosten en de risico's verschillen. Wat voor de ene werkgever werkt en financieel gunstig uitpakt, hoeft dat niet ook voor de ander te doen.

Kleine lettertjes

Het is verder altijd belangrijk, voordat je overgaat tot het payroll-systeem, om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken op prijzen en voorwaarden. Let daarbij altijd goed op de ‘kleine lettertjes’. Sommige tarieven kunnen er heel aantrekkelijk uitzien maar kunnen ook veel risico’s bij je terugleggen. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers bij de verschillende payrollorganisaties ook anders. Let daarbij goed op uitzendbedingen, loonuitsluitsels en het aantal fase-contracten.

Korting voor jou als KHN-lid bij payrollbedrijven

Maak gebruik van de voordelen van jouw KHN lidmaatschap. KHN heeft voor KHN-leden kortingsafspraken met Kolibrie Horeca Payrolling en Nedflex Horeca Payrolling.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens