Afdeling West-Friesland

KHN afdelingsnieuws

Succesvolle kick-off Horeca Academie Noord-Holland-Noord

23-05-2019
-

Op dinsdag 21 mei vond de kick-off plaats van de Horeca Academie Noord-Holland-Noord tijdens een geslaagde middag met een goede opkomst van diverse horecaondernemers en andere belanghebbenden.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Veel ideeën voor arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland

14-02-2019
-

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van het Groot Bestuurlijk Overleg (GBO) op vrijdag 8 februari zijn ruim 120 deelnemers met elkaar aan de slag gegaan met actuele vraagstukken op het gebied van werk. Dat heeft een aantal goeie ideeën opgeleverd. Het winnende team met het beste idee van een Talent Adoptieplan (TAP) verdient de enorme wisselbeker.

Notulen algemene ledenvergadering KHN West Friesland 4 februari 2019

08-02-2019
-

4 februari was de algemene ledenvergadering met aansluitend een uitje naar Volendam.

Provinciale Staten op de hoogte gebracht van belang van de horeca

13-12-2018
-

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

Even voorstellen: nieuwe KHN-regiomanager Ramesh Jongens

03-12-2018
-

Graag stel ik mezelf aan u voor: mijn naam is Ramesh Jongens en per 3 december 2018 ben ik uw contactpersoon bij uw branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland.

Nick Driehuis van The Beach in Aalsmeer tapt de mooiste bieren van regio Noord-Holland

13-11-2018
-

Op de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk op maandag 12 november

KHN: Voorstel verhoging toeristenbelasting Amsterdam te gek voor woorden

15-05-2017
-

De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (D66) wil dat de toeristenbelasting in de stad drastisch omhoog gaat naar 15% (nu 5%) van elke overnachting. KHN vindt deze verhoging van de toeristenbelasting te gek voor woorden.

Lokaal horecanieuws in de media

Alcoholtest op kermis

17-06-2019 - Bezoekers van de pinksterkermis in Venhuizen konden vrijwillig meedoen aan een blaastest en een test met een alcoholbril. De gemeente Drechterland zet ook dit kermisseizoen een actie in om jongeren bewust te maken van de gevolgen van alcohol. Het is een van de acties uit het project In control of alcohol en drugs. Wat doet alcohol met je reactievermogen Na de waterflesjesactie van vorig jaar kunnen jongeren nu meedoen aan deze tests om te ervaren wat alcohol doet met je reactievermogen.

MTB spektakel door Oosterblokker en omgeving

16-06-2019 - OOSTERBLOKKER Tijdens de kermis, zondag 23 juni, is er een nieuw spektakel te beleven: de MTB Cross Oosterblokker. Een mountainbikespektakel in Drechterland dwars door café De Harmonie en de omliggende landerijen. Het evenement is voor zowel de recreant als gevorderde. Daag iemand uit voor een onderling klassement of ga voor die eindbokaal in de fun-, dames-, top- of dorpsklasse. Inschrijven kan op www.mtbcrossoosterblokker.nl Deelname bedraagt 5 euro. Inschrijven kan ook ter plaatse om 13.

Beachvolleybaltoernooi verplaatst naar Wiron terrein

13-06-2019 - DEN OEVER - Vanwege de werkzaamheden op de haven is het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi van café Tante Pietje verplaatst naar het Wiron terrein.