Herken jij de signalen van mensenhandel in jouw hotel?

Defence for Children heeft in 2019 gratis online trainingen ontwikkeld voor hotelpersoneel om illegale prostitutie en mensenhandel te leren kennen. Er zijn e-learnings voor: receptie-medewerkers, housekeeping, beveiligng en technische dienst. De e-learning voor de housekeeping is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Spaans en Pools. De e-learnings zijn gratis te volgen, duren ongeveer 15 minuten en na afronding krijgen deelnemers een certificaat.

Naar de e-learning 'Zo herken je illegale prostitutie en mensenhandel'>

KHN zet zich al jaren in voor de strijd tegen illegale hotelprostitutie en mensenhandel. Zo heeft KHN eerder samen met Accor Hotels en Van der Valk hotels, met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie de voorlichtingsfilm 'Please Disturb' gemaakt die hotelpersoneel bewust moet maken van illegale hotelprostitutie en mensenhandel. Ook heeft KHN samen met deze partijen een aantal veiligheidskaarten ontwikkeld. Tot slot ondersteunt KHN de campagne ‘No place for seks trafficking’ die in september 2020 van start is gegaan.

Een melding en dan?

Stel, je krijgt als manager van jouw collega een melding over het vermoeden van illegale prostitutie of mensenhandel. Wat moet je dan precies doen? Defence for Children heeft een specifieke flyer voor managers ontwikkeld met een duidelijk stappenplan bij een melding van illegale prostitutie en/of mensenhandel.