Er komt veel op ons af op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Heb jij hier oog voor als jij keuzes maakt voor jouw bedrijf en medewerkers? We geven tips hoe jij dit aan kan pakken.
ESG staat voor Environment, Social, Governance. Dit zijn drie belangrijke pijlers die laten zien hoe duurzaam en verantwoordelijk een bedrijf is.
Environment: door je menukaart te verduurzamen, heb jij oog voor je omgeving. Deze handige tips helpen je om dit te doen: Verduurzaam je menukaart | KHN
Social: Dat gaat over jouw sociale betrokkenheid bij je directe omgeving, over goed doen. Als horecaondernemer zit gastvrijheid in jouw genen, en steeds meer ondernemers laten dit zien door ook mensen te helpen die dat hard nodig hebben: Vergroot je sociale betrokkenheid | KHN
Tot slot de term Governance, de derde pijler. Dit staat voor behoorlijk bestuur en heeft betrekking op de bedrijfsvoering, zoals hoe transparant en ethisch de besluitvorming is binnen je zaak. Als je dit vertaalt naar jouw bedrijf, dan gaat het over hoe jij je zaak aanstuurt en de verantwoordelijkheid die je daarbij neemt voor jouw mensen.