Leeftijd naar 18: KHN biedt praktische hulpmiddelen

Sinds 1 januari 2014 mag geen alcohol worden verkocht aan jongeren onder 18 jaar. Dat heeft gevolgen voor alle drankverstrekkende bedrijven. KHN heeft praktische hulpmiddelen ontwikkeld om met deze wettelijke regel om te gaan.

Stickers
U bent als ondernemer volgens de Drank- en Horecawet verplicht om bij de ingang(en) van uw bedrijf aan te geven welke leeftijdsgrens geldt. Door het opplakken van een sticker voldoet u aan de wet.

KHN-leden kunnen gratis raam-en/of deurstickers bestellen met daarop de tekst < onder de 18 verkopen wij geen alcohol en tabak en  < 25 jaar? Laat je legitimatie zien! via dit bestelformulier.

Posters
Om uw gasten te wijzen op de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak heeft KHN een poster ontwikkeld. U kunt deze en twee andere varianten downloaden in PDF. Klik hieronder op de poster van uw keuze.

Poster downloaden Poster downloaden Poster downloaden

18 jaar? Bewijs het maar!
KHN en de Nederlandse Brouwers ondersteunen u ook met gratis posters, tafel/bar-kaarten, raamstickers voor in uw bedrijf en kant-klare posts voor op uw Facebook pagina. Download op deze pagina de complete toolkit!


Informatie & advies

Op deze pagina vindt u alle informatie over de verhoging van de leeftijdsgrens.

Huisregelbordje
KHN heeft huisregelbordjes ontwikkeld die zijn aangepast aan de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol en tabak. KHN-leden kunnen een bordje bestellen via het formulier. Niet-leden kunnen een huisregelbordje bestellen via info@khn.nl. De verkoopprijs bedraagt 10 euro excl. btw voor leden en 20 euro excl. btw voor niet-leden.

Terug
Meest gestelde vragen