Leeftijd naar 18: KHN biedt praktische hulpmiddelen

Sinds 1 januari 2014 mag geen alcohol worden verkocht aan jongeren onder 18 jaar. Dat heeft gevolgen voor alle drankverstrekkende bedrijven. KHN heeft voor jou praktische hulpmiddelen ontwikkeld om met deze wettelijke regel om te gaan.

Stickers NIX18

Je bent als ondernemer volgens de Drank- en Horecawet verplicht om bij de ingang(en) van uw bedrijf aan te geven welke leeftijdsgrens geldt. Door het opplakken van een sticker voldoe je aan de wet.

KHN-leden kunnen gratis raam-en/of deurstickers bestellen met daarop de tekst < onder de 18 verkopen wij geen alcohol en tabak en  < 25 jaar? Laat je legitimatie zien! via dit bestelformulier.

Posters NIX18

Om jouw gasten te wijzen op de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak heeft KHN een poster ontwikkeld. Je kunt deze en twee andere varianten downloaden in PDF. Klik hieronder op de poster van jouw keuze.

Poster downloaden Poster downloaden Poster downloaden

18 jaar? Bewijs het maar!

KHN en de Nederlandse Brouwers ondersteunen je ook met gratis posters, tafel/bar-kaarten, raamstickers voor in jouw bedrijf en kant-klare posts voor op jouw Facebookpagina. Download op deze pagina de complete toolkit!


Meer informatie & advies over de leeftijdgrens van 18 jaar

Op deze pagina vind je alle informatie over de verhoging van de leeftijdsgrens.

Huisregelbordjes

KHN heeft huisregelbordjes ontwikkeld die zijn aangepast aan de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol en tabak. KHN-leden kunnen een bordje bestellen via het formulier. Niet-leden kunnen een huisregelbordje bestellen via info@khn.nl. De verkoopprijs bedraagt 10 euro excl. btw voor leden en 20 euro excl. btw voor niet-leden.

Terug
Meest gestelde vragen