Leeftijd naar 18: KHN biedt praktische hulpmiddelen

Sinds 1 januari 2014 mag geen alcohol worden verkocht aan jongeren onder 18 jaar. Dat heeft gevolgen voor alle drankverstrekkende bedrijven. KHN heeft voor jou praktische hulpmiddelen ontwikkeld om met deze wettelijke regel om te gaan.

Stickers NIX18

Je bent als ondernemer volgens de Drank- en Horecawet verplicht om bij de ingang(en) van uw bedrijf aan te geven welke leeftijdsgrens geldt. Door het opplakken van een sticker voldoe je aan de wet.

KHN-leden kunnen gratis raam-en/of deurstickers bestellen met daarop de tekst < onder de 18 verkopen wij geen alcohol en tabak en  < 25 jaar? Laat je legitimatie zien! via dit bestelformulier.

Posters NIX18

Om jouw gasten te wijzen op de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak heeft KHN een poster ontwikkeld. Je kunt deze en twee andere varianten downloaden in PDF. Klik hieronder op de poster van jouw keuze.

Poster downloaden Poster downloaden Poster downloaden

18 jaar? Bewijs het maar!

In 2016 hebben KHN en Nederlandse Brouwers een campagne gelanceerd ’18 jaar? Bewijs het maar’ die medewerkers moet helpen om makkelijker de ID-vraag te stellen.

Er zijn sindsdien 10.000 pakketten verspreid met stickers, posters en tafel/bar-kaarten met de teksten ‘0% kans dat de barman je op je blauwe ogen gelooft’, ‘Een snor maakt nog geen 18’, ‘Wij zien niet aan je neus hoe oud je bent’ en ‘Wij hebben geen ID hoe oud je bent’.

De fysieke pakketten zijn op en niet meer te bestellen. De posters zijn nog wel steeds te downloaden en de facebookposts kunnen ook nog steeds worden ingezet. Download de posters en/of bekijk de facebookposts op deze pagina.


Meer informatie & advies over de leeftijdgrens van 18 jaar

Op deze pagina vind je alle informatie over de verhoging van de leeftijdsgrens.

Huisregelbordjes

KHN heeft huisregelbordjes ontwikkeld die zijn aangepast aan de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol en tabak. KHN-leden kunnen een bordje bestellen via het formulier. Niet-leden kunnen een huisregelbordje bestellen via info@khn.nl. De verkoopprijs bedraagt 10 euro excl. btw voor leden en 20 euro excl. btw voor niet-leden.

Terug
Meest gestelde vragen