Op dinsdag 27 september waren de leden van KHN Beverwijk uitgenodigd voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Aansluitend werd er een workshop over communicatiestijlen gegeven door Francis Lensink van MOODZ Guest Experience.

De vergadering werd dit jaar gehouden bij Tennisbar Primos. Ondanks de regenachtige dag was er een goede opkomst en daardoor konden er veel onderwerpen worden besproken. Hieronder een kort verslag van de besproken punten. Op Mijn KHN kun je de notulen van het overleg downloaden. Deze informatie is alleen toegankelijk voor KHN-leden. Als lid kun je inloggen op Mijn KHN met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggegevens vergeten? Op deze pagina kun je een nieuwe inlog aanvragen.

Rondje langs de velden

Tijdens het eerste deel van de vergadering lag de nadruk op een ‘rondje langs de velden’. Alle aanwezigen kregen de gelegenheid om aan te geven hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren. De meeste ondernemers gaven aan positief te zijn over het afgelopen jaar. Ondanks dat begin van het jaar uiteraard nog coronamaatregelen van kracht waren hebben de meeste ondernemers een goede zomerperiode achter de rug.

Alle ondernemers geven wel aan zich zorgen te maken over de steeds hoger wordende energierekening. Er wordt gehoopt dat de overheid wellicht toch nog met extra plannen komt waar ook deze ondernemers profijt bij zullen hebben. Daarnaast hoopt men niet op een lange vorstperiode aangezien het energieverbruik dan vaak erg stijgt. Ook proberen de meeste ondernemers zelf al energie te besparen door bijvoorbeeld bepaalde apparaten niet direct bij opening aan te zetten maar pas vlak voor deze nodig zijn.

Daarnaast geven meerdere ondernemers aan momenteel meer dagen per week dicht te zijn of meer op afspraak te doen. Met name vanwege de erg drukke periode die net achter de rug is.

Feestweek

Vervolgens wordt gesproken over de Feestweek. Deze is dit jaar voor het eerst in juni gehouden. Dit is zeer goed bevallen en voor de komende 5 jaar staat deze nu voor eind juni ingepland.

Nieuw op te richten ondernemersfonds

In Beverwijk worden momenteel plannen ontwikkeld voor de opzet van een gezamenlijk ondernemersfonds vanaf 2023. Zie voor meer informatie hierover het Meerjarenplan Ondernemersfonds Beverwijk en de video hierover. De leden zijn positief over dit plan, ook over het feit dat er nu samengewerkt wordt tussen verschillende branches.

Ook wordt in deze context nog gesproken over de actie met de vouchers van dit jaar. Er wordt benadrukt dat dit soort goede plannen aangejaagd moeten blijven worden om te zorgen dat de acties ook echt succesvol worden. Het zou zonde zijn als een deel van de bonnen niet ingeleverd wordt. Tip is om de poster op te hangen. Daarnaast loopt de actie nog tot het eind van het jaar dus de verwachting is dat er nog best veel bonnen uitgegeven zullen worden.

Ook wordt het idee geopperd om een collectieve avond te organiseren waarop minima gezinnen in diverse restaurants uit eten kunnen. Wellicht ook in samenwerking met de voedselbank en sponsoring door leveranciers en personeelsleden. Het doel zou niet zijn om hier zelf aan te verdienen maar om het imago van Horeca Beverwijk te verbeteren. De andere leden reageren hier positief op.

Financieel

De penningmeester heeft de balans opgesteld en licht deze toe. De conclusie is dat de afdeling er financieel goed voor staat. De leden stemmen ermee in om de eigen bijdrage ook in 2023 op 40 Euro te houden.

Updates vanuit KHN

Kraaij Educatie
KHN biedt in samenwerking met Kraaij Educatie gesubsidieerde (gratis) cursussen aan voor personeel (biertraining, barista, gastvrijheidstraining en dergelijke). Bij 10 deelnemers of meer komen ze op locatie, hiervoor ontvangt de locatie 40 euro per persoon. Zie voor het programma en voorwaarden de bijgevoegde link: Aanbod | Van Kraaij Educatie.

Horeca sector plan Corona
Het kabinet heeft KHN verplicht gesteld een plan van aanpak op te stellen bij een eventuele nieuwe Covid-uitbraak. In het Horeca sectorplan corona staan 4 fases/kleurcodes met verschillende interventiemaatregelen.

Aansluitend aan de ALV werd door tennisbar Primos een heerlijke lunch aangeboden aan de aanwezigen. Vooral de huisgemaakte uiensoep viel goed in de smaak tijdens de herfstachtige weersomstandigheden op deze dag.

Workshop communicatiestijlen

Na de lunch werd een workshop communicatiestijlen gegeven door Francis Lensink van MOODZ Guest Experience. Deze workshop ging over het feit dat gastvrijheid persoons- en situatieafhankelijk is. De diversiteit aan mensen is immens groot. Om te weten wat de behoeftes en wensen van verschillende mensen zijn, hebben we mensenkennis nodig.

Tijdens de workshop zijn de horecaondernemers door de bril van een ander gaan kijken. Er werden tools en inzichten gedeeld aan de hand van het DISC-model. Dit model geeft vier uitersten weer van gedrag en communicatie van mensen. Door middel van een simpele DISC-test kwamen de deelnemers erachter welk type mens zij zelf zijn. Zodra je dit weet en bekend bent met de kenmerken van andere type mensen, leer je je gasten en collega’s beter te begrijpen, waardoor je ze beter kunt bedienen. Het geeft veel zelfinzicht en maakt teams sterker.

Ook voor de leden die helaas niet bij de ALV aanwezig konden zijn is hierbij nog wat naslagwerk over deze workshop:

  1. De presentatie “Communicatiestijlen”
  2. De gratis en simpele DISC-test
  3. De vier personas uit het boek “Het Geheim van Gastvrijheid”

Bestel het boek via de website van Gastvrijheid in Bedrijf Boek: het geheim van Gastvrijheid.

Een uitgebreide professionele DISC-analyse + rapport is voor € 35,- exclusief btw te verkrijgen via Gastvrijheid in Bedrijf (zijn veelal rond de € 100 bij andere bedrijven). Bij interesse, stuur ze een aanvraag via deze link.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens