De horeca maakt Nederland leuker. En dat willen we graag blijven doen. Dat vraagt om een gezonde branche en dus om ruimte voor ondernemerschap. Daar maken we ons bij KHN hard voor. We werken aan een branche waarin innovatie, duurzaamheid, gezondheid, ondernemersrendement en personeel centraal staan. Heb jij een hart voor de horeca, bestuurlijke ambities en wil je de branche samen met ons vooruit helpen? Lees dan verder. We zijn namelijk op zoek naar twee landelijk bestuursleden (LB) voor onze vereniging. Het gaat om een termijn van 3 jaar met de mogelijkheid van herbenoeming voor een tweede termijn.

Beide bestuurders hebben een duidelijke, strategische visie op de toekomst van de branche en zijn positief, enthousiast en verbindend. Ze maken graag deel uit van dé branchevereniging voor de horeca, die zich al ruim 140 jaar landelijk, provinciaal en lokaal vol trots inzet voor de bedrijfstak. Ze weten wat er leeft en maken samen met de ruim 1200 afdelings- en regiobestuurders het verschil voor de horeca. Nu en in de toekomst.

Een LB-lid met de portefeuille ‘vereniging’. Deze persoon:

 • weet hoe de vereniging KHN in elkaar zit;
 • is bij voorkeur al actief binnen een commissie of bestuur in de vereniging;
 • is enthousiast en verbindend;
 • heeft wortels als ondernemer of eindverantwoordelijke in de horeca;
 • is ongeveer 1,5 dag per week beschikbaar;
 • start per september 2024.

Een LB-lid dat de huidige penningmeester over een jaar gaat opvolgen. Deze persoon:

 • kent de horeca;
 • heeft ervaring met de administraties van grotere, complexe organisaties;
 • is in staat om ook achter de cijfers te kijken en de juiste vragen te stellen aan de werkorganisatie KHN;
 • is ongeveer 1,5 dag per week beschikbaar;
 • treedt aan per maart 2025, maar gaat vanaf december 2024 meelopen met het bestuur.

Wat levert het je op?

Lid zijn van het landelijk bestuur van KHN levert je natuurlijk ook veel op:

 • Je verbreedt je eigen netwerk, doet bestuurlijke en maatschappelijke ervaring op en door je contacten met heel veel ondernemers doe je ook veel kennis en inspiratie op.
 • Je kunt daadwerkelijk invloed uitoefenen op wat de horeca raakt.
 • Je haalt veel plezier uit het samenwerken met je collega LB-leden en draagt bij aan een sterke horeca die klaar is voor de toekomst.
 • Je krijgt een passende tegemoetkoming.

Het Landelijk Bestuur (LB) van KHN

Het LB bestaat uit een hecht team van vier personen dat landelijke sturing geeft aan de vereniging KHN. De vier LB-leden die zijn benoemd door de Ledenraad bereiden besluitvorming door de Ledenraad voor en zorgen voor uitvoering. Het LB wordt bij hun werkzaamheden ondersteund door de professionals uit de werkorganisatie, KHN Bedrijf. Het Landelijk Bestuur is gezamenlijk verantwoordelijk voor de vereniging, maar ieder heeft daarbinnen zijn eigen aandachtsgebieden. Landelijk Voorzitter Marijke Vuik is binnen de vereniging en naar buiten toe het boegbeeld en de hoofdwoordvoerder van KHN.

Samen het verschil maken voor de horeca

Er is misschien wel meer dan ooit behoefte aan een sterke brancheorganisatie die de horeca bijstaat. KHN is die organisatie. Met toewijding vertegenwoordigen we de belangen van horecaondernemers op elk niveau: lokaal, regionaal, nationaal en zelfs in Europa. We zetten ons in voor thema’s als innovatie, klimaat en duurzaamheid, gezondheid, ondernemersrendement en personeel. Maar onze rol gaat verder dan alleen belangenbehartiging. We verlichten de complexiteit van de sector met deskundig advies, handige ledenvoordelen en waardevolle kennis, trends en inzichten.

We willen een eigentijdse en verbindende vereniging zijn die midden in de samenleving staat en begrijpt wat ondernemers nodig hebben om succesvol te blijven. We staan achter alle horecaondernemers, over de volle breedte van onze bedrijfstak. Heb jij dezelfde ambities? Solliciteer dan!

Reageren

Een voordrachtcommissie, die bestaat uit 2 Landelijk Bestuursleden en 3 leden van de Ledenraad, doet de voorselectie van de kandidaten. Zij doen op basis daarvan een voordracht aan de Ledenraad die benoemt.

Durf jij de uitdaging aan? Stuur je cv en jouw reactie, in een door jou gekozen vorm, voor 10 juni naar voordrachtcommissie@khn.nl

Heb je vragen over een van beide functies? Neem dan contact op met Hans van der Linde, de voorzitter van de voordrachtcommissie: voordrachtcommissie@khn.nl of 06-55826128.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens