Op dinsdag 4 juni heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam haar bestuursvergadering gehouden, dit keer bij de Beurs in Edam. De belangrijkste punten uit deze vergadering lees je in dit verslag.

De waarde van de Sectortafels Hospitality

Tijdens het overleg sloot Nancy Burrie aan namens de gemeente Purmerend om te vertellen over de sectortafels. Dit is een project wat scholieren enthousiast probeert te krijgen om te komen werken in de Hospitality branche. Dit gebeurt in samenwerking met diverse horecabedrijven en scholen door onder andere het organiseren van gastlessen en rondleidingen langs diverse horecabedrijven. Het project is nog op zoek naar ambassadeurs die hun steentje bij willen dragen. Kijk op hun website voor meer informatie: https://sectortafels.nl/hospitality/

De volgende punten zijn nadien besproken:

 • Alle ondernemers die de ontheffing artikel 35 nog niet hebben aangevraagd hebben een brief ontvangen dat het voor 1 juni geregeld moet zijn.
 • Terugblik van de goed bezochte bijeenkomst in hotel Spaander over horeca en toerisme in Kampen.
 • De aftrap van het nieuwe (horeca)seizoen, KHN Edam-Volendam wil graag een integrale aftrap van het toeristisch seizoen.
 • Het steeds uitgebreider wordende programma in de Pius X en de impact hiervan voor de horeca.
 • Met dank aan de CHO gemeente Edam-Volendam is het eerste horecaverbod uitgeschreven aan een notoire overlast veroorzaker.

Bestuurlijk overleg gemeente

Op 13 juni vindt er weer bestuurlijk overleg met de gemeente plaats. De punten die wij willen inbrengen tijdens dit overleg zijn vastgesteld en worden gedeeld met de gemeente. Onder andere de kadernota, de aftrap van het nieuwe seizoen en de rol van KHN tijdens evenementen zullen worden besproken. Terugkoppeling hierop zal te lezen zijn in het verslag van het bestuurlijk overleg en het verslag van de volgende bestuursvergadering. Heb je vragen die wij voor jou kunnen stellen tijdens dit overleg, mail die dan naar edamvolendam@khn.nl en wij maken het bespreekbaar.

Volgende bestuursvergadering vindt plaats op dinsdag 2 juli

KHN Edam-Volendam vergadert iedere eerste dinsdag van de maand en geregeld schuift de gemeente aan. Het volgend overleg is op dinsdag 2 juli om 10.00 uur. Heb je punten die we mee kunnen nemen in de bestuursvergadering of in het periodieke overleg met de gemeente? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Like KHN Edam-Volendam op Facebook of volg ons via www.khn.nl/edam-volendam.

  Direct advies nodig?

  We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

  Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

  Contactgegevens