De gemeente Haarlem start met de monitoring van de pilot vrije openingstijden. Naast de online vragenlijsten onder omwonenden, is toegezegd een bezoekersonderzoek te doen.

Gemeente Haarlem heeft onderzoeksbureau Ipsos I&O gevraagd dit onderzoek af te nemen. Tijdens het veldwerk zal het uitgaanspubliek worden gevraagd naar hun ervaring met de verruimde openingstijden en in hoeverre dit bijdraagt aan de verrijking van de nachtcultuur.

Het enquĂȘteren vindt plaats tijdens enkele weekenden (vrijdag- en zaterdagavond) in maart 2024 op en rond de deelnemende horecagelegenheden op de volgende locaties:

  • Centrum (1, 2 en 8 maart)
  • Skatepark Haarlem (9 maart)
  • Tenminste Houtbaar (2 en 9 maart)
  • Patronaat (1 en 2 maart)

Even afhankelijk van de weersomstandigheden gaan de enquĂȘteurs op 1, 2, 8 en 9 maart op pad. Reservedata zijn 15, 16, 22 en 23. Meestal vindt dit plaats tussen 23.00 en 05.00 uur en daarbij wordt ook gekeken naar de programmering, dus de tijden kunnen afwijken. Het vindt voornamelijk op straat plaats.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens