Sinds een jaar worstelen wij met zijn allen door de coronacrisis heen. Tijdens deze crisis proberen wij, als bestuur van KHN Eindhoven en de SHE (Stichting Horecaplatform Eindhoven), hard te maken voor vergoedingen-terrasuitbreiding en extra ruimte die ons geboden zou kunnen worden.

Het bestuur van KHN Eindhoven nodigt je van harte uit voor het online overleg met burgemeester John Jorritsma op woensdag 31 maart aanstaande om 16.45 uur.

Omdat onze sector sinds de laatste persconferentie wederom weinig perspectief is gegeven, hebben wij dit bij onze burgemeester neergelegd. Hierin is ook benadrukt dat de huidige situatie niet meer te houden is. Wij fietsen als complete sector weer achter de rest aan en kunnen dit niet meer verkopen aan onze eigen achterban.

Hierop heeft de heer Jorritsma aangegeven met een aantal ondernemers in gesprek te willen gaan om zijn situatie te duiden en om ons verhaal beter te kunnen begrijpen. Hierin zien wij twee belangrijke kansen:

  • Ons belang om op een veilige manier open te kunnen prominent maken samen met andere burgemeesters, aan te kaarten in het veiligheidsberaad, zodat vervolgens Den Haag onder druk gezet kan worden met hulp van de App van Bas Strijbosch en inhakend op verspreiding van bezoekers. Wat kunnen wij in die lobby betekenen voor hem.
  • Kan en wil hij ruimte nemen als dat regionaal kan, die de overheid niet geeft. Dus als de overheid zegt, max 30, maar wij de app hebben doorlopen en een sticker hebben verdiend met meer dan 30, gaat hij die ruimte bieden. Of houdt hij vast aan landelijk beleid.

Er kunnen meerdere mensen meeluisteren tijdens dit gesprek via Microsoft Teams, waarbij er ook in de chat vragen gesteld kunnen worden. Om dit echter te stroomlijnen is het voor ons van belang op voorhand de belangrijkste vragen op te halen, zodat die aan bod kunnen komen.

Deel je vragen voor 25 maart aanstaande met het bestuur, zodat die beantwoord kunnen worden tijdens het overleg. Wij horen graag van je!

Aanmelden

Je aanmelding en vragen zien we graag tegemoet via eindhoven@khn.nl. De Teams link ontvang je uiterlijk 31 maart 12.00 uur per e-mail.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens