Deze noodverordening (18 november 2020) is wederom aangepast aan de nieuwe coronamaatregelen en biedt op onderdelen wat ruimere mogelijkheden, dan de vorige noodverordening. Lees ook goed de Q&A, vragen en antwoorden, die het een en ander verduidelijken.

Helaas krijgen we berichten van de gemeente en handhavers dat de naleving van de coronamaatregelen nog niet bij alle ondernemers gaat zoals men verwacht. De gemeente verwacht verdergaande maatregelen van ondernemers om in de directe omgeving toezicht te houden op gasten die wachten in de rij en of proberen etenswaren of dranken, gekocht in het horecabedrijf, direct te nuttigen. Dat is niet toegestaan. De producten en ook dranken moeten in gesloten verpakkingen worden meegegeven en groepsvorming of het nuttigen van eten en drinken in de directe omgeving van het horecabedrijf kan leiden tot sancties, zoals sluiting van het horecabedrijf. Op drukke locaties, zoals in de Pijp, op en rondom markten en winkelgebieden, zullen er extra controles van handhavingsdiensten zijn.

We realiseren ons dat naleving en interpretatie van de telkens veranderende regelgeving niet eenvoudig is, maar een goede naleving van de regels bepaalt of we al dan niet verdergaande beperkingen opgelegd krijgen. KHN werkt hard aan een heropening van de horecabedrijven en daarbij zal goed gedrag van ondernemers ons helpen. Ook wordt er op dit moment gedoogd dat alcohol verkoop bij take away is toegestaan. Deze goedkeuring dreigen we te verliezen als de naleving van het in gesloten verpakking verkopen van alcohol niet beter gaat. Gl├╝hwein mag bijvoorbeeld alleen in een gesloten pak of fles worden verkocht en niet in een beker met deksel. Bier- of wijn in een beker is sowieso niet toegestaan. Ook niet als er een deksel op zit.

Uiteraard weten we dat bezoekers moeite hebben met de naleving van de regels en ook regelmatig niet accepteren dat je ze hierop aanspreekt. We hebben de gemeente gevraagd hiervoor aandacht te hebben en dat ook handhavers gebruikers moeten aanspreken.

Hierbij tref je een flyer en een poster aan om ook je gasten vriendelijk te verzoeken zich aan de regels te houden. De gemeente zal deze volgende week ook verspreiden, maar print ze uit en hang ze op je raam of bij de ingang van je bedrijf.

Voor vragen over deze verordening of Q&A kun je contact opnemen met: Eveline Doornhegge: e.doornhegge@khn.nl / 06-51490709 of Simone van Laar: s.vanlaar@khn.nl / 06-22806892.

Noodverordening 18 november 2020 (onderaan deze pagina tref je ook de Q&A)

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens