De Landelijke Strandverkiezingen worden gehouden voor onder andere het mooiste, schoonste en beste Strandpaviljoen van het jaar. Strand Nederland organiseert deze dag in nauwe samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Rijkswaterstaat, Stichting KMVK en Food Inspirations. Niet alleen de landelijke winnaars, maar ook de beste paviljoens per kustprovincie worden gekozen en de beste nieuwkomer en het meest duurzame strandpaviljoen.

Zaterdag 1 juni is begonnen met de strandverkiezingen voor 2024. De verkiezingen bestaan uit de verkiezing van het Schoonste Strand en de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen.

Door het organiseren van de strandverkiezingen kunnen we allemaal laten zien hoe hoog de kwaliteit van de Nederlandse strandpaviljoens is, zowel in het binnenland als het buitenland. Niet alleen de kwaliteit van het eten wordt steeds hoger, maar ook de strandpaviljoens zelf worden mooier, duurzamer en efficiënter. Omdat mensen vooral ook naar het strand komen vanwege de natuurbeleving, willen wij de mensen stimuleren om zelf ook actief deel te nemen aan het schoon houden van het strand en het tegengaan van zwerfafval. De strandverkiezingen zijn er ook om de communicatie tussen de strandondernemers, de overheid, leveranciers te verbeteren.

Stem nu op jouw favoriete paviljoen!

Voor de mystery guests bij de populairste paviljoens op bezoek kunnen en de jury zich mag buigen over de verschillende verslagen, is het woord eerst aan de bezoekers. Tot 1 juli kan iedereen die een mooie ervaring had bij een paviljoen zijn of haar unieke stem uitbrengen om die warme gastvrijheid te belonen. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen voor iedereen die stemt. We verloten verschillende luxe strandparasols en comfortabele en trendy loungekussens onder de stemmers.

Wacht dus niet langer en doe mee! Je stem uitbrengen kan via www.strandverkiezingen.nl.

Veranderingen bij de verkiezingen
Om de verkiezingen te verbeteren en de ondernemers en gemeentes langs de kust nog beter onder de aandacht te kunnen brengen, veranderen we regelmatig iets aan de opzet van de strandverkiezingen:

• Schoonste Strand Natuurlijk inspecteren we samen met Rijkswaterstaat nog altijd zorgvuldig en veelvuldig om een goed beeld te krijgen van de hoeveelheid zwerfafval aan de Nederlandse kust. Wat wel verandert: reikten we eerder de prijs voor het Schoonste Strand uit aan een kustgemeente, vanaf dit jaar belonen we specifiek de badplaats.

• Beste Nieuwkomer Als ervaren trendwatcher en oud-ondernemer heeft Maaike de Reuver (hoofdredacteur van media-partner Food Inspiration) een scherpe kijk op concepten. Zij bezoekt de nieuwste paviljoens en laat zich door de ondernemer zelf van A tot Z door het concept leiden. Zo komt het idee achter het paviljoen veel beter tot zijn recht! De genomineerde paviljoens zullen daarna ook bezocht worden door mystery guests.

• Meest Duurzame paviljoen. Meest Duurzame Paviljoen. Niet alles wat duurzaam is, is zichtbaar. Of de stroom groen is of het water grijs, zie je niet als je een lamp aanzet of het toilet doorspoelt. Daarom laat Erik van Dijk van Green Key zich bijpraten door de ondernemers over alle inspanningen, van juttersdagen tot verantwoorde gerechten, die de meest duurzame paviljoens leveren. De genomineerde paviljoens zullen daarna ook bezocht worden door mystery guests.

Media Kit
Voor de strandondernemers hebben heeft Strand Nederland ook dit jaar weer een mediakit samengesteld voor sociale media. De afbeeldingen kunnen worden gedownload van de website.

Prijsuitreiking 25 juli 2024
Op 25 juli 2024 is de prijsuitreiking van de Strandverkiezingen bij Beachclub Perry’s in Schouwen-Duiveland. Beachclub Perry’s, Rijkswaterstaat en de gemeente Schouwen-Duiveland hebben een mooi programma samengesteld rondom de bekendmaking van de winnaars. Het programma van 10:00 tot 15:00 wordt aangeboden door de gemeente Schouwen-Duiveland.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens