In de regio Rijnmond is op 7 november de eerste praktijkervaring voor MBO praktijkleerlingen uitgereikt in de gemeente Nissewaard door wethouder Igor Bal. De regio Rijnmond doet mee aan de landelijke pilot praktijkleren.

Voorne-Putten Werkt (overheid), het MBO (onderwijs) en restaurant de Watertuin (ondernemer) zijn samen de uitdaging aangegaan en hebben een leerlijn assistent/medewerker keuken en horeca opgezet, waarbij een kandidaat van Voorne-Putten Werkt de beginselen van het horecavak in de praktijk heeft geleerd.


Gedurende 12 weken is de kandidaat intensief begeleid door de partijen met positief resultaat, het behalen van de praktijkverklaring. De Watertuin is hiermee een voorbeeld voor vele werkgevers. Zij hebben goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan en dragen dit ook uit. Als klap op de vuurpijl bood restaurant de Watertuin de kandidaat een dienstverband aan.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8:30 tot 17:00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Contactgegevens