Op veel locaties is nu een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht. De controle daarvan vraagt extra inzet voor u als ondernemer.

Het Rijk biedt financiële ondersteuning hierbij, door gemeenten extra geld te geven als bijdrage voor ondernemers, instellingen en verenigingen. Ook jouw horecaonderneming kan nu een financiële bijdrage aanvragen bij de gemeente.

45 miljoen beschikbaar gesteld

Het kabinet heeft voor de periode oktober tot december 45 miljoen beschikbaar gesteld om onder meer de horeca te steunen bij de controle van het coronatoegangsbewijs. Het Rijk verdeelt dit geld over alle gemeenten.

De gemeente Delft krijgt ook een (beperkt) budget van het Rijk. De gemeente wil dit geld zo eerlijk mogelijk verdelen onder ondernemers, instellingen en verenigingen.

Bijdrage aanvragen tot 5 december

Wil je een financiële bijdrage aanvragen? Vul dan het online aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier kun je vinden op www.delft.nl/bijdrage-ctb. Je kunt jouw aanvraag indienen vanaf maandag 22 november tot en met zondag 5 december 2021. De aanvraag moet ingediend worden door iemand die gemachtigd is dit namens jouw bedrijf te doen.

Na 5 december zal de aanvraag in behandeling worden genomen en worden beoordeeld of je voldoet aan alle eisen en in aanmerking komt voor deze bijdrage.

Per horecaonderneming € 500

Per horecaonderneming zul je minimaal € 500 ontvangen. De gemeente verdeelt het beschikbare budget afhankelijk van het aantal aanvragen, met een maximumbedrag van € 1.000,-. Na de sluitingsdatum zal op basis van het aantal aanvragen berekend worden hoe hoog de bijdrage wordt dat eenieder ontvangt. Dit bedrag is voor iedereen hetzelfde. Je ontvangt minimaal € 500 en maximaal € 1000,-.

Indien beoordeeld is dat je recht hebt op een bijdrage ontvang je uiterlijk in januari hierover bericht en zal vervolgens zo spoedig mogelijk betaling plaatsvinden op het door jou aangeleverde rekeningnummer.

Twee voorwaarden

De gemeente hanteert twee voorwaarden voor horecaondernemers om in aanmerking te komen voor de financiële bijdrage:

  1. Ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, met SBI-code 55.1 Hotel-restaurants, 56.1, eet- en drinkgelegenheden, en 56.3 cafés
  2. De onderneming is statutair gevestigd in Delft.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen? Dan kunt u bellen met de gemeente Delft, via telefoonnummer 14015.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens