De energiecrisis raakt alle ondernemers. Omdat de nood bij iedereen hoog is, wil de gemeente Eersel hulp bieden om te besparen en fondsen te vinden. Zij organiseren daarom op vrij korte termijn een bijeenkomst over slim verduurzamen.

De gemeente Eersel heeft het bestuur van KHN Eersel gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste ondernemer,

Wij organiseren speciaal voor jullie als ondernemers een bijeenkomst over ‘Slim verduurzamen’. Geen mooie praatjes. Gewoon concreet. Hoe krijg je je energierekening omlaag? En welke subsidie mogelijkheden zijn hiervoor? We bieden jullie graag de helpende hand. Je bent dus van harte welkom op woensdag 9 november tijdens onze bedrijvensessie duurzaamheid. De middag is van 15.00-17.00 uur op de Venco Campus in Eersel. Aanmelden kan via eersel.nl/bedrijvensessie.

Leren van collega ondernemers

De energieprijzen rijzen de pan uit en dat heeft natuurlijk impact op de bedrijfsvoering. Veel bedrijven denken wel na over de manier waarop ze de energierekening omlaag krijgen, maar waar begin je? Bovendien zorgt nieuwe wetgeving en aanpassingen in de energiebelasting ervoor dat je als ondernemer echt aan de slag moet. Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Veel bedrijven zijn je al voor gegaan. En daar valt van te leren. Collega ondernemers uit Eersel nemen je hier graag in mee. Daarnaast bespreken we de mogelijkheid van een energiescan voor ondernemers. Wat kun zelf doen? Waar kun je terecht als je hulp nodig hebt? Het is sowieso goed om een fundament te leggen onder jouw duurzaamheidsplannen.

Subsidie. Ja, graag!

We merken dat de wil om te verduurzamen er bij de meeste ondernemers wel is, maar dat ze geregeld tegen hindernissen aan lopen. Er is een woud aan regels. Er zijn wel subsidies vanuit het Rijk, maar voor welke subsidies kom je nu wel of niet in aanmerking. Bovendien liggen er voor ondernemers in het MKB weer andere kansen dan voor grotere bedrijven. Tijdens de komende bedrijvensessie bespreken we daarom in twee aparte sessies welke mogelijkheden er specifiek zijn voor grotere en kleinere bedrijven. Waar moet je qua regelgeving rekening mee houden en op welke subsidies kun je aanspraak maken. Je bepaalt zelf bij welke sessie je wilt aansluiten.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bedrijvensessie kan op eersel.nl/bedrijvensessie. Laat het ons ook weten als je wel interesse hebt, maar op woensdag 9 november niet kunt. Dit kan via hetzelfde aanmeldformulier. Je kunt hier aangeven dat je verhinderd bent. Bij voldoende animo organiseren we een nieuwe sessie op een ander moment. Wethouder Léon Kox is als bestuurder voor bedrijven uiteraard deze middag ook aanwezig. Hij hoort graag waar jullie tegenaan lopen en hoe wij als gemeente jullie verder kunnen helpen. Zien we jullie binnenkort?

Met vriendelijke groet,
namens burgemeester en wethouders van Eersel

de heer N. Groot
Beleidsmedewerker Erfgoed & Duurzaamheid
Afdeling Ontwikkeling

Bekijk hier de uitnodiging van de gemeente Eersel.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens