Gemeenten staan dichter bij de ondernemers dan het kabinet in Den Haag doet, gemeenten herkennen daarom beter wat er zich daadwerkelijk afspeelt in de horeca en bij starters, zo ook de gemeente Haarlemmermeer, zij stuurden een brief aan Mona Keijzer.

Startende ondernemers hebben veelal in 2019 al contracten ondertekend en zijn verplichtingen aangegaan om in 2020 te gaan openen. Toen kwam corona en daarmee kwamen ook dwaze besluiten van onze landelijke politici. Één van die besluiten is dat als jij geen omzet had in een referentie maand, je geen NOW en TVL krijgt. Wat een vreemd besluit als je weet dat hier nog geen oplossing voor is bedacht.

KHN verzoekt al langer aan het kabinet om starters toegang te geven tot de compensatieregelingen.

Gemeente Haarlemmermeer ziet in dat hier iets flink scheef zit en schreef een brief aan Mona Keijzer, ook de starters zonder referentiemaand in de door de overheid aangegeven perioden dient financieel gecompenseerd te worden. Een lening voor de starters maakt hun positie alleen maar zwakker en het is niet fair ten opzichte van hun collega's, die toevallig ietsje langer open zijn en wel compensatie ontvangen.

Lees hier de brief.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens