Onlangs heeft de gemeente Ommen officieel bekendgemaakt gehoor te geven aan de oproep die we op 1 november, namens KHN Ommen, hebben gedaan.

In deze oproep hebben we de gemeente Ommen gevraagd om vanuit de uitkering, die bedoeld is voor het ondersteunen van de naleving van de controleplicht van het coronatoegangsbewijs (CTB) op locaties waar dat verplicht is, ondernemers te compenseren voor de reeds gemaakt loon- en materiële kosten. Onderstaand de reactie van de gemeente Ommen.

Subsidieregeling kosten controle corona toegangsbewijs (CTB) - COVID 19

De controle op het coronatoegangsbewijs (CTB) vraagt om extra inzet van de horeca- en cultuursector. Daarom biedt het college van burgemeester en wethouders hiervoor een financiële tegemoetkoming van € 500 aan. Dit kan besteed worden aan de inzet van bijvoorbeeld personeel of voor materiële kosten.

Hier kunt u aanspraak op maken door het volgende online formulier te vullen: Gemeente Ommen: Subsidieregeling kosten controle Corona Toegangsbewijs (CTB) – COVID-19. Middels dit formulier kunt u € 500 subsidie aanvragen voor kosten die gemaakt zijn of worden t.b.v. de controle op het CTB in de periode van 22 september tot 31 december 2021. U kunt hier aanspraak op maken tot en met 31 januari 2022.

Voor informatie en criteria wijzen wij u op de ‘Subsidieregeling kosten controle Corona Toegangsbewijs CTB – COVID-19

Bijlage: oproep KHN Ommen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens