Zoals je vast al hebt gelezen, voert gemeente Zwolle per 1 januari 2023 een tarief op restafval in. Lees in onderstaand bericht wat dat voor jou betekent.

De gemeente Zwolle heeft het bestuur van KHN Zwolle & Regio gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Zoals u vast al heeft gelezen, voert gemeente Zwolle per 1.1.23 een tarief op restafval in. Vanaf dat moment betalen inwoners per keer dat ze restafval aanbieden. Het komt in de praktijk voor dat ondernemers nu gebruik maken van een afvalpas van inwoners. Dit kan omdat zij zelf zowel inwoner als ondernemer zijn.

Formeel is de afvalpas overigens alleen bedoeld voor huishoudelijk restafval. De kosten die gemoeid zijn met het totale afvalbeheer van de gemeente, worden via de afvalstoffenheffing in rekening gebracht bij de Zwolse huishoudens. Bedrijven moeten, zoals waarschijnlijk bekend, zelf een contract afsluiten met een commerciële inzamelaar.

Wanneer ondernemers hun bedrijfsafval echter blijven aanbieden met de huishoudelijke afvalpas, betalen ze per keer hiervoor. Het tarief voor de verzamelcontainers voor restafval in de binnenstad (80 liter zakken) bedraagt per keer € 2,30. De kosten kunnen hiermee behoorlijk oplopen. Het totaalbedrag krijgt de particuliere houder van de afvalpas opgelegd via de aanslag Afvalstoffenheffing.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens