Tien horecaondernemers uit de gemeente Alkmaar kunnen een gratis en vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek met een expert aanvragen.

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 114 miljoen hoofdgerechten weggegooid in de horeca. Dit is 12% van het voedsel dat verspild wordt in Nederland. Elke kilo voedselverspilling zorgt voor gemiddeld 4,5 kg CO2-uitstoot. En kost een ondernemer gemiddeld 7 euro. Door minder eten weg te gooien bespaar je niet alleen eten en geld, maar zorg je ook voor minder CO2-uitstoot.

Enthousiaste ondernemers
De adviseurs van Greendish hebben in Alkmaar al meerdere enthousiaste horecaondernemers begeleid. Gemeente Alkmaar nodigt lokale horecaondernemers uit om deze kans aan te grijpen. Samenwerken aan een duurzamere toekomst voor de horeca in Alkmaar is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor het succes van lokale ondernemers.

Praktische tips
Tijdens een gesprek van ongeveer 1,5 tot 2 uur komen verschillende onderwerpen over gezonde en duurzame keuzes op het gebied van voeding aan bod. Denk aan voedselverspilling tegengaan, maar ook andere tips waarmee de CO2-uitstoot en kosten kunnen worden bespaard. Denk hierbij aan lokale- en seizoensgebonden inkoop en het promoten van meer groente en minder vlees op de menukaart. Je krijgt praktische tips en mogelijkheden om jouw menukaart duurzamer en gezonder te maken. Daarbij krijg je ook tips om jouw winstmarges te vergroten.

Meer informatie of aanmelden? Stuur een e-mail naar circulair@alkmaar.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens