In het KVU-overleg in de gemeente Ede is verzocht om het handhavingskader n.a.v. de nieuwe wet nog een keer ter verduidelijking aan alle ondernemers te sturen.

In verband met landelijke afstemming heeft dat even geduurd en is het een complete beleidsregel voor alle coronamaatregelen geworden. Bekijk hier het document 'Beleidsregel coronamaatregelen Ede 2021'.

Tevens een kleine aanvulling met betrekking tot het overgangsrecht en gevolgen van eerdere overtredingen onder de noodverordening voor de situatie onder de nieuwe wet waar de horeca met name naar vroeg, staat in de toelichting op artikel 12 het volgende vermeld:

Indien een overtreder eerder de noodverordeningen van de voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden heeft overtreden, wordt dit als verzwarende omstandigheid aangemerkt. Het gaat om de noodverordeningen met voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/Covid-19 die in 2020 golden. Hiervoor geldt geen overgangsrecht. Wel kan de burgemeester het eerdere gedrag van de overtreder meewegen om te bepalen of een zwaardere herstelsanctie of het overslaan van het geven van een waarschuwing gerechtvaardigd is.

Verder is reeds eerder aangegeven dat er dus geen overgangsrecht geldt, maar dat de aangezegde boetes wel door het OM verder worden behandeld en beoordeeld, maar dat is een strafrechtelijk traject en staat verder los van de handhaving door de gemeente.

Heel veel succes de komende periode!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens