Wethouder van de gemeente Dinkelland Ben Blokhuis opent donderdag 28 april de zonnecarport op het parkeerterrein van Hotel Restaurant Frans op den Bult in Deurningen.

Het zonnelaadstation bestaat uit 12 parkeerplaatsen voor elektrische auto’s onder een dak van zonnepanelen. De laadplekken zijn beschikbaar voor bezoekers die op duurzame wijze hun elektrische auto willen opladen. Frans op den Bult heeft de primeur van het eerste zonnelaadstation in de horeca sector in Overijssel.

AmperaPark

Frans op den Bult werkt hiervoor met AmperaPark, een jong bedrijf uit Enschede dat zich richt op dit soort laadstations. ‘Zoveel mogelijk zonnekilometers genereren’, zo omschrijft Richard Kokhuis van AmperaPark dat doel. De carport bij Frans op den Bult is tamelijk uniek; niet alleen door het principe van zonnepanelen op een carport maar ook omdat er binnenkort een reserveer- en betalingsmogelijkheid via de app aan wordt toegevoegd. Het zonnelaadstation is dan ‘slim’ in de verdeling van de stroom; bezoekers kunnen van tevoren een laadpaal reserveren en zelfs kiezen voor verschillende snelheden en tarieven voor het opladen. Lees hier meer over Verduurzamen én besparen met jouw parkeerplaats?

Pauline Scholten-Hellegers van Frans op den Bult is erg blij met de zonnecarport ‘Als horecaondernemer doen we natuurlijk ook mee aan de energietransitie en elektrische auto’s laden op groene zonnestroom is een goede oplossing voor onze gasten. We zijn dan ook van plan het aantal plekken waar met zonnestroom geladen kan worden in de toekomst verder uit te breiden’.

Met het Programma Zonparkeren Overijssel (PZO) kunnen ondernemers in Overijssel dit jaar zonder investering een zonnelaadstation laten plaatsen. Kijk voor meer informatie op de website van AmperaPark Programma Zonparkeren Overijssel 2022.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens