Nog altijd begeven we ons in zware tijden en het o zo belangrijke perspectief wordt ons nog altijd niet geboden. De zorgen worden daarmee groter en groter; in een branche die niets liever wil dan gewoon weer open. Naar is gebleken liggen de oplossingen niet zo snel voor het oprapen, en we zijn daarbij voor een heel groot deel overgeleverd aan de overheid.

Desondanks blijven we ons inspannen voor de toekomst van ons prachtige vak: Landelijk gaat het gesprek over perspectief en de noodzaak tot meer compensatie. Regionaal kijken we met de gemeente naar de mogelijkheden; maar ook daarbuiten trachten we nieuwe oplossingen te creëren.

Zo heeft er afgelopen woensdag (17-11) een verkennend gesprek plaatsgevonden tussen bestuur KHN Peel & Maas, Directie ‘Vincent Depaul’ en de gemeente Peel & Maas. Een verkennend gesprek met de vraagstelling of de zorg wat voor de horeca kan doen; en de horeca wat voor de zorg; en dan met name op het invullen van arbeidspotentieel op de faciliterende functies.

De uitkomst van dit gesprek is dat we kansen over en weer zien: de zorg krijgt een vangnet om de werkdruk op te vangen; en de horeca de kans om arbeidsuren elders onder te brengen en daar een vergoeding voor te ontvangen. In diverse regio’s in Nederland lopen dit soort initiatieven al, zoals bijv. in Noord-Nederland : https://horecahelptdezorg.nl/

Alvorens alles tot in detail uit te werken; is besloten dat beide partijen eerste een stuk verkenning bij hun eigen achterban doen. Middels dit schrijven de concrete vraag of er vanuit jullie bedrijf animo bestaat om personeelsuren (tegen vergoeding) onder te brengen bij een zorginstelling in de regio Peel & Maas?

Indien die animo er is, vernemen we dat graag per ommegaande; doch uiterlijk donderdag 26-11 via peelmaas@khn.nl , graag ook even aangeven om hoeveel personen het ongeveer gaat en voor hoeveel uren.

Gelijktijdig inventariseert de zorgsector de omvang van de behoefte aan arbeidsuren aan hun zijde. Van daaruit wordt gekeken of het zinvol is dit idee tot nadere uitvoering te brengen. Indien je aangeeft hierin te willen participeren houden we je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

We horen graag van jullie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens